OVA ŽENA SPAJA PUTINA I VUČIĆA: Obojica su veoma moćni i imaju NEŠTO NJENO! (FOTO)

02.01.2017. 12:30
Piše:
Srvija Danas/Informer
Aleksandar Vučić, Vladimir Putin / Izvor: Profimedia
Sigurno nikada ovo ne biste ni pomislili, ali...

Maruška Topalović (50) iz Preljine kod Čačka već dve decenije pravi kravate i ešarpe za najmoćnije ljude sveta! Ona sa ponosom ističe da njene kreacije nosi čak i predsednik RusijeVladimir Putin, kome je prvu kravatu poklonila još pre deset godina.

Pored Putina, Maruškine modele nose i najmoćnije dame sveta poput kraljice Elizabete, Angele Merkel i Hilari Klinton. Maruška nam kaže da je sa pravljenjem kravata počela iz hobija početkom devedesetih, da bi danas od toga razvila ozbiljan biznis.

PREMIJEROVA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA: Želim vam uspešnu godinu, mnogo rada, a kasa Srbije biće sigurna i sve punija (FOTO)

Za ovu talentovanu Srpkinju i njene originalne radove čulo se u celom svetu, od Rusije do Holivuda.

– Moje kravate nose mnogi poznati svetski lideri, ali ja sam posebno ponosna što je među njima i ruski predsednik Vladimir Putin. Iz mog modnog ateljea put Moskve otišlo je nekoliko kravata i to kao državni poklon Vlade Srbije i Privredne komore – kaže Maruška.

Putin / Izvor: Reuters

– Putin je i preko ambasade Ruske Federacije u Beogradu dobijao naše kravate, tako da ima čitavu kolekciju, na šta smo baš ponosni. To su najkvalitetnije unikatne kravate od probranih materijala i dezena koji se uklapaju u Putinov stil odevanja – otkriva nam Maruška.

Prva kravata za Putina napravljena je još pre desetak godina kao poklon koji je iz Privredne komore Srbije poslat u Rusiju.

ŽIVOTNA PRIČA DEČAKA OSTAVILA JE SRBIJU BEZ TEKSTA: Manuel Brat ima PORUKU iz koje ćemo MNOGO NAUČITI

– Tada smo, osim za Putina, napravili kravate i za Lavrova i Medvedeva. Naša delegacija ih je prilikom posete Moskvi uručila kao poklon Srbije. Tom prilikom Putin je iz Čačka pored kravate brenda “Maruška” dobio i čačansku rakiju “jelički dukat“. Želeli smo da Putinu predstavimo ono najbolje što imamo iz našeg kraja – ističe Maruška.

Inače, Maruška je sa svojim kravatama, maramama i ešarpama već odavno postala prepoznatljiv srpski brend. Sve je počelo pre dvadesetak godina kao porodična firma u Preljini, koju Maruška vodi sa suprugom Miroslavom.

Danas njihova firma ima 14 stalno zaposlenih radnika, među kojima su sin Radenko, koji je dizajner, i ćerka Milica, apsolvent prava. Godišnje izrade više od 30.000 unikatnih ešarpi i kravata, koje najčešće završe kod birane klijentele i uglavnom se rade po narudžbini.

– Zanimljivo je da su prilikom posete našeg predsednika Tomislava Nikolića Moskvi i on i Putin nosili kravate iz našeg modnog ateljea. Bilo je zanimljivo kada su jednom pitali ruskog predsednika da li ima nešto iz Srbije, a on je istog časa pokazao na kravatu! To me je baš obradovalo, a u mom poslu bolja satisfakcija zaista ne postoji. Takođe, iz našeg studija je po specijalnoj porudžbini otišla i poklon ešarpa za prvu damu Rusije – kaže Maruška.

ISPOVEST SRPSKOG OLIVERA TVISTA: "Imam mnogo planova, a samo jedan san..."

Kravate “maruška” nose premijer Srbije Aleksandar Vučić i gotovo svi ministri. Naša sagovornica kaže da bi bio predug spisak ako bi nabrajala državnike, javne ličnosti, glumce, ambasadore koji nose ovaj nezaobilazni muški modni detalj.

– Ne znamo zaista gde su sve kao pokloni završili naši proizvodi. Ali je mnogo lepo kada gledam na televiziji ili u novinama na nekom političaru prepoznam “maruška” kravatu. Ne znam koliko je naših kravata stiglo do Putina, jer mnogi strani državnici, ambasadori i poslovni ljudi kod nas kupuju kravate kao poklon za njega – kaže kroz osmeh Maruška.

Piše:
Srvija Danas/Informer
02.01.2017. 12:30
Pogledajte više