Pacoli ne zna šta priča: Rekao da ulazak tzv. Kosova u NATO niko ne može da spreči, pa ZAPRETIO BOSNI

13.12.2017. 18:46
Piše:
Tanjug
Bedžet Pacoli / Izvor: Profimedia
Sramno ponašanje

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli izjavio je danas da ulazak tzv. Kosova u NATO ne može sprečiti ili odložiti bilo koja zemlja u regionu, kao i da je proces međunarodnih integracija tzv. Kosova nepovratan.

Skandalozna IZJAVA Zorana Zaeva u Prištini: Makedonija će podržati "Kosovo" u svim procesima

RUSI ODBRUSILI AMERIMA: Pogrešno razumete istoriju - Kosovo je Srbija! (FOTO)

Pacoli je, govoreći na sastanku Ministara spoljnih poslova zemalja potpisnica Jadranske povelje (A5) u Skoplju iskoristio priliku da pita kolegu iz BiH, jedne od zemalja koja "remeti to članstvo" zašto ne želi da tzv. Kosovo postane potpisnica Jadranske povelje, prenosi RTK2.

gračanica, kosovo / Izvor: Profimedia

- Da li zato što to želi Srbija? Čini se da grešite. I ne bi trebalo da stanete iza Srbije. Srbija sa Kosovom ima odnose na određenom nivou, razgovore u Briselu, ima slobodno kretanje građana. Šta ćete vi da radite kada Srbija ukine veto na naše članstvo u UN? Ne mislite da nije normalno da sledite ovaj korak Srbije, a potom delujete protiv nas, iako smo blizu? - rekao je Pacoli.

Priznanje Kosova će im izaći na nos: Haradinaj traži petinu Crne Gore

On je istovremeno pozvao BiH da bude mudrija.

- Mi smo mala tržišta i mali proizvođači i potrebni smo jedni drugima. Mi imamo ranu istoriju, koegzistiramo jedni sa drugima. Da ne bude kasno. Ako zakasnite, sutra neće biti mesta za vas na našem tržištu - rekao je Pacoli.

Kako se navodi, tzv. država Kosovo ima status zemlje posmatrača Jadranske povelje i njegovo učešće je zasnovano na tom statusu.

Piše:
Tanjug
13.12.2017. 18:46
Pogledajte više