PANIKA u Zagrebu zbog dogovora Rusije i Srbije! Hrvati strahuju od srpskih "VRAŽJIH KOČIJA"

12.07.2018. 07:12
Piše:
Srbija Danas/Alo
Vojska Srbije / Izvor: Profimedia
Letelica velike vatrene moći

Hrvati u strahu od novih letelica koje nam stižu i tvrde da ćemo ih koristiti za ratovanje! Nakon što su se uspaničili posle naše nabavke “migova 29“, Hrvate je sada izbezumila vest o dogovorenoj kupovini helikoptera Mi-35 za potrebe vojske Srbije.

- Srbija će nabavkom letelica Mi-35M znatno povećato vatrenu moć svoje helikopterske komponente - piše u najnovijem broju zagrebački politički nedeljnik “Globus”.

MI-35 / Izvor: Profimedia/ilustracija

U tekstu posvećenom nabavkama u srpskom Ratnom vazduhoplovstvu pod nazivom “Srpske vražje kočije” konstatuje se da će modernizacija helikopterske flote Vojske Srbije doneti promene u odnosu snaga u regionu:

- Srbija će jedina u hrvatskom susedstvu imati prave borbene helikoptere. Posebno je značajna najava predsednika Aleksandra Vučića, izrečena prilikom vežbe “Zajednički udar” da će se u Rusiji kupiti još tri helikoptera Mi-17, ali i četiri jurišna helikoptera Mi-35 - konstatuje list u svojoj analizi.

Osmehom na Tompsonove napade: Vučiću ne pada na pamet da komentariše ustašu Tompsona!

“Globus” je podsetio i na nadimak koji su sovjetskoj letelici, zbog teškog oklopa i vatrene moći, nadenuli avganistanski mudžahedini - “đavolje kočije”.

Ovaj magazin navodi i da odugovlačenjem sa kupovinom PVO sistema i nabavkom polovnih “ruskih lovaca, konvencionalni sukob Srbije ne smatra ozbiljnom pretnjom u bliskoj budućnosti”.

Vojni analitičar Vlade Radulović kaže da ovakvim natpisima Hrvati možda žele da maskiraju svoje vojne nabavke.

F-16 / Izvor: Profimedia

- Pa, na prvi pogled može da deluje kao da su ljubomorni, ali uvek treba pratiti šta se dešava u okruženju, odnosno vojskama okolnih zemalja. To je normalno. Samo što oni razmatraju za šta bi to naše oružje moglo da bude upotrebljivano, pa navode Kosovo i Bosnu, a tu zapravo misle na Republiku Srpsku - kaže Radulović.

- Ne vidim razlog da se diže tolika frka u Hrvatskoj zato što ćemo mi nabaviti još dva-tri helikoptera Mi-17 ili nekoliko Mi-35. Sa druge strane, oni su ušli u priču sa avionima F16, tako da mi sada možemo da se pitamo, ali oni možda ovakvim plasiranjem informacija žele da skinu fokus sa navlake svojih aviona iz Izraela - zaključuje Radulović.

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
12.07.2018. 07:12
Pogledajte više