POČINJU ZNAČAJNE POSETE: Erdogan prihvatio Vučićev poziv da poseti Srbiju

04.04.2017. 09:46
Piše:
Tanjug
ALEKSANDAR-VUCIC / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju s medijima, Vučić je telefonom razgovarao sa Erdoganom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan čestitao je danas premijeru Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, ističući da su prijateljski odnosi i saradnja između dve ključne zemlje na Balkanu, dali važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru.

Evo kako je predsednik Turske čestitao pobedu Aleksandru Vučiću

ČESTITKE STIŽU SA SVIH STRANA: Čista i ubedljiva pobeda Aleksandra Vučića! Srpski narod odao priznanje!

Kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju s medijima, Vučić je telefonom razgovarao sa Erdoganom, koji je prihvatio poziv premijera da poseti Srbiju i naglasio da bi mu bila velika čast da bude jedan od prvih gostiju novoizabranog predsednika Srbije.

Erdogan / Izvor: Reuters

Turski predsednik je istakao da su liderstvo i lična zalaganja premijera Vučića imali veliku ulogu u ostvarivanju saradnje i regionalnog partnerstva, što je učvrstilo bilateralne odnose Srbije i Turske u proteklih nekoliko godina.On je u ime naroda Turske i u svoje ime čestitao premijeru Vučiću na pobedi.

NASTAVLJA DA OBAVLJA POSAO PREMIJERA: Vučić susrete u Mostaru započeo sastankom sa Vujanovićem

- Kao dva lidera, koja su izabrana za vreme svog premijerskog mandata, u potpunosti verujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i saradnje, naročito u oblasti ekonomije - istakao je predsednik Erdogan, dodavši da se nada da će bilateralna i regionalna saradnja biti učvršćena u svim oblastima.

Piše:
Tanjug
04.04.2017. 09:46
Pogledajte više