"PONOVO SMO KOLATERALNA ŠTETA" Vučić razotkrio skrivene namere Zapada o dijalogu sa Prištinom, Stano potvrdio

16.09.2022. 21:53
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Jadranka Ilić
Stano potvrdio Vučićeve reči, i to u ime Evropske unije

Portparol Evropske unije Petar Stano potvrdio je sve ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovih dana izgovorio.

Naime, portparol EU za spoljnu politiku, Petar Stano, izjavio je danas u Briselu da preostala pitanja u dijalogu Beograda i Prištine treba hitno da se reše, uz sveobuhvatan dogovor za normalizaciju odnosa.

"TRAŽILI SU DEBATU DA ME SATRU" Vučić: Sva argumentacija svela se na pretnje ubistvom i silovanjem (VIDEO)

"TRAŽILI SU DEBATU DA ME SATRU" Vučić: Sva argumentacija svela se na pretnje ubistvom i silovanjem (VIDEO)

VUČIĆ SE ZAHVALIO VIKTORU ORBANU: "Odlikovanje dodeljujem velikom i iskrenom prijatelju Srbije" (VIDEO)

VUČIĆ SE ZAHVALIO VIKTORU ORBANU: "Odlikovanje dodeljujem velikom i iskrenom prijatelju Srbije" (VIDEO)

VUČIĆ STAVIO TAČKU NA PRIČU O EVROPRAJDU! Evo koja je poslednja odluka države

VUČIĆ STAVIO TAČKU NA PRIČU O EVROPRAJDU! Evo koja je poslednja odluka države

U sedištu EU, Stano je takođe istakao da je sada hitno potrebno imati paralelan pristup dijalogu, da se razgovara o hitnim pitanjima poput registarskih tablica, ali i o sveobuhvatnom dogovoru.

Peter Stano / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/ EU Debates | eudebates.tv

Sve ovo se dešava nakon što je predsednik Vučić rekao da je na delu nova armatura pregovora, a specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak to opovrgao, tobože iznenađen.

Naime, Vučić je pre samo nekoliko dana rekao da je obavio dvosatni razgovor sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, i sa savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom.

- Dobili smo od njih predlog potpuno nove armature pregovora u Briselu, a koji bi trebalo da dovedu do skorog, a konačnog rešavanja, kako oni kažu, problema sa kojima smo se suočavali i svih nerazjašnjenih pitanja u vezi sa Kosovom i Metohijom i dodao:

- Rekli su da ne žele nove sukobe u Evropi, a druga važna stvar je da velike zapadne sile plus Turska, kako su rekli, žele rešavanje ovog problema, jer je u Evropi rat, ona mora da se brani, i u skladu sa tim potencijalnim dogovorom, oni bi izbegli mogućnost, ili bi im bilo mnogo lakše da pruže jasan odgovor Vladimiru Putinu po pitanju pravnog presedana oko Kosova - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Kako je predsednik objasnio, u svemu tome smo postali ponovo kolateralna šteta.

Lajčak je, posle jučerašnjeg razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, rekao je da je iznenađen izjavom predsednika Srbije o “novoj armaturi” Briselskog dijaloga.

No, sada je Stano sve ono što je Vučić izgovorio potvrdio, i to u ime Evropske unije.

Kada im Vučić unapred saspe istinu u lice, onda svi kukaju kako ne znaju šta on govori, a onda se, po pravilu, svaki put u roku od nekoliko dana ili nedelja, ispostavi da je Vučić bio dobro obavešten, da je razumeo skrivene namere i da je bio u pravu, te da nije slagao svoj narod ili imao bilo kakvu skrivenu nameru za to.

 

Piše:
Srbija Danas
16.09.2022. 21:53
Pogledajte više