Pred kamerama rekao jedno, a ovako je bilo - krvava ispovest Haradinaja: UBIJAO sam Srbe danju i noću

18.04.2018. 06:06
Piše:
Srbija Danas/Alo
Ramuš Haradinaj / Izvor: Profimedia
Zločinac sa slabim pamćenjem

Krvnik sa “slabim pamćenjem”, ali samo na sudu i pred kamerama. Ramuš Haradinaj je u intevjuu sa Milomirom Marićem na pitanje da li je nekoga ubio bez problema odgovorio: “Ne znam, verovatno, rat je rat”.

Haradinaj je izgleda, u tom trenutku zaboravio šta je napisao u predgovoru knjige “Priča o ratu i slobodi”.

Ramuš Haradinaj / Izvor: Profimedia

- Likvidirao sam srpske policajce, ubijao srpske civile, uklanjao neposlušne Albance. Još kao dete postao sam svestan da je rešenje albanskog i kosovskog pitanja moguće samo silom. Od malih nogu spremao sam se za obračun sa Srbima, a u OVK sam stupio 1994. godine kada sam, do zuba naoružan, sa svojim istomišljenicima iz Švajcarske, preko Albanije stigao na Kosovo - napisao je Haradinaj u predgovoru knjige koja je delo Badra Hamzaja (preminuo 2012. godine), a u kojoj se navodi i sledeće:

- Stalno smo napadali srpske snage. Na svakom mestu. Danju i noću. Bez skrivanja, Svakog dana smo ubijali srpske policajce.

Procenjuje se da su pripadnici OVK kojima je komandovao Ramuš Haradinaj odgovorni za smrt najmanje nekoliko stotina Srba i Albanaca za vreme najžešćih sukoba u periodu od 1998. do 1999. ali i nakon toga.

OVK / Izvor: Profimedia

Metohijska kriminalna grupa, kako još zovu Haradinajev klan, usmerena je prema nalazima bezbednosnih agencija na “ilegalnu trgovinu oružjem, drogom, akcioznom robom, kradenim vozilima kao i reketiranjem albanskog stanovništva”.

- Krijumčarena roba se distribuira u Makedoniju, na jug Srbije, u Rašku oblast i u Crnu Goru, korišćenjem putnog pravca Peć-Kula-Rožaje - navodi se, između ostalog, u izveštaju bezbedosnih agencija.

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
18.04.2018. 06:06
Pogledajte više