Predsednik ruske Dume u Beogradu: Sastanak sa predsednikom Vučićem i Majom Gojković

05.06.2017. 07:07
Piše:
Tanjug
Vjačeslav Volodin / Izvor: Profimedia
Predsednici dva parlamenta u okviru posete će takođe položiti vence kod spomenika Oslobodiocima Beograda i obići Hram Svetog Save u Beogradu

Predsednik Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslav Volodin boravi u Beogradu sa delegacijom povodom drugog zasedanja Komisije za saradnju Skupštine Srbije i Državne Dume Ruske Federacije, a danas će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem kao i predsednicom i Skupštine Srbije Majom Gojković.

Vučić danas na konsultacijama o kandidatu za premijera

Selaković: Konsultacije dva dana, ime mandatara između 11. i 15. juna

Volodin će, kako je najavljeno iz parlamenta, otvoriti i predsedavati drugim zasedanjem Komisije za saradnju, koje predstavlja nastavak ovog oblika zajedničkog rada i dijaloga dva parlamenta, započetog formiranjem Komisije u Moskvi decembra 2015. godine.

Maja Gojković / Izvor: Tanjug

Teme zasedanja Komisije su parlamentarna saradnje dve zemlje, učešće parlamentaraca u rešavanju pitanja regionalne stabilnosti i bezbednosti u bilateralnim i multilateralnim forumima, pitanje Kosova i Metohije i uloge međunarodne zajednice u podržavanju dijaloga, parlamentarna podrška ekonomskoj, trgovinskoj i kulturnoj saradnji dve zemlje.

Predsednici dva parlamenta, kako je najavljeno, u okviru posete će takođe položiti vence kod spomenika Oslobodiocima Beograda i obići Hram Svetog Save u Beogradu.

Piše:
Tanjug
05.06.2017. 07:07
Pogledajte više