"BOŠNJACI U SRBIJI SU ZAŠTIĆENI I BEZBEDNI" Vučić osudio provokativne pesme o Srebrenici policije iz Priboja

03.01.2022. 12:33
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: TV Pink/Printscreen
Uveren sam da će nadležni organi u skladu sa zakonom uraditi sve, navodi predsednik Vučić povodom provokacija upućenim Srbima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je snimak pesme koju su pevali policajci u Priboju, u kojoj se peva "da će Pazar da bude novi Vukovar a Sjenica nova Srebrenicao" i izričito poručio Bošnjacima u Srbiji da su aposolutno bezbedni i zaštićeni i da je ovo njihova zemlja koliko i bilo koga od nas.

Vučić u Pančevu: U korak sa najboljim specijalcima u svetu

Vučić u Pančevu: U korak sa najboljim specijalcima u svetu

"NEMAMO REŠENJE JOŠ UVEK" Vučić o Mateju Perišu iz Splita koji je nestao u Beogradu

"NEMAMO REŠENJE JOŠ UVEK" Vučić o Mateju Perišu iz Splita koji je nestao u Beogradu

VUČIĆ OBIŠAO KASARNU "RASTKO NEMANJIĆ" U PANČEVU: "Ovakvo naoružanje nema niko u regionu" (FOTO/VIDEO)

VUČIĆ OBIŠAO KASARNU "RASTKO NEMANJIĆ" U PANČEVU: "Ovakvo naoružanje nema niko u regionu" (FOTO/VIDEO)

Nije dobro ni pametno da se vređaju pripadnici drugih naroda, podsećanjem na ubistva, niko to ne sme da uradi. Za nas je jedini izbor mir, i dobio sam pisma i Bošnjaka i Srba i molim i jedne i druge da razumeju da Srbija neće dozvoliti bilo kakve incidente niti ugrožavanje bezbednosti bilo koga. Uveren sam da će nadležni organi u skladu sa zakonom uraditi sve. Što se tiče odnosa Srba i Bošnjaka mi moramo da razumemo da jedni bez drugih ne možemo da živimo niti da opstanemo. Ima stotine reakcija šta se dogodilo u Priboju, mržnja sa jedne strane izaziva još veću mržnju sa druge strane - naglasio je Vučić.

Da podsetimo, na socijalnim mrežama pojavio se snimak policije iz Priboja, koja, kako se na snimku vidi, peva da će Pazar da bude novi Vukovar a Sjenica nova Srebrenica, što je žestoka četnička pesma koja pored toga što vređa pripadnike drugog naroda u ovom slučaju Bošnjaka, preti građanima da će ih stići rat.

"Srebrenice tako si mi mila,

Dabogda se tri put ponovila…"

"Oj Pazaru novi Vukovaru,

Oj Sjenice nova Srebrenice…",

"Oj Fatima đe su ti dimije,

u četnika oko redenika…"

Ova pesma je, tvrde, snimljena prilikom proslave rođenja sina jednog od prisutnih na snimku, u Priboju, a na pomenutom snimku se vide pripadnici policije koji zdušno pevaju ovu nakaradnu pesmu.

Na snimku pevaju Vidosav Avramović, zamenik načelnika Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, Marko Žujić oficir u Policijskoj upravi Priboj, Milojica Bjelović Mime nekadašnji pomoćnik komandira, a sada šef smene u Regionalnom centru granične policije, Marko Klisura penzionisani komandir u policijskom odjeljenju Sastavci, policajci Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika Policijske uprave u Priboju.

Javio se policajac s proslave na kojoj se pjevala četnička pjesma o Vukovaru i Srebrenici"Kao netko tko živi u multietničkoj sredini i ima puno prijatelja Bošnjaka želim se ispričati svima koje je uvrijedila pjesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku", naveo je policajac.

Nakon brojnih reakcija, na Facebooku se javio Dragan Zeković, jedan od policajaca sa snimke.

Kao neko ko živi u multietničkoj sredini i ko ima puno prijatelja Bošnjaka želim da se izvinem svima koje je uvredila pesma koja se čula tu veče i koja je poslala veoma lošu poruku. Žao mi je što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorom. Ponavljam, nije se to trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gde drugdje. Ovu pesmu nisu pjevali svi u kafiću niti većina ljudi koja je nabrojena, što se može videti na snimku. Za vreme proslave nije bilo muzike uživo već je puštana s liste skinute s interneta. Naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike niti je sporna pesma bila nečija pojedinačna želja - naveo je Zeković.

On je istakao da posebno žali što mu se obeležavanje najsretnijeg dana u životu, rođenje sina, pretvorilo u negativan kontekst usled nenamernog emitiranja sporne pesme.

- Svima želim puno zdravlja i uspeha u novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima s obećanjem da ću ubuduće na stihove ovakvih pesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro - zaključio je.

Piše:
Srbija Danas
03.01.2022. 12:33
Pogledajte više