Predsednik Srbije predložio novi plakat za SNS: Njime je Milan Stojadinović 1938. odneo pobedu u Beogradu

08.09.2017. 17:19
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug
Tokom vlade Milana Stojadinovića Kraljevina Jugoslavija je ostvarila značajan ekonomski oporavak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je istakao istorijsku ulogu Milana Stojadinovića, predratnog političara, ministra finansija i premijera Kraljevine Jugoslavije. Vučić je, između ostalog, na poslednjoj sednici Vlade, kojoj je prisustvovao u funkciji premijera, poklonio Ani Brnabić, tadašnjoj ministarki njegovog kabineta, knjigu o Stojadinoviću. Sada je i svojim stranačkim kolegama, uputio savet koji takođe ima veze sa političarem pod čijim vođstvom je ova zemlja imala rast BDP-a od 14,3 odsto, što je najveći rast koji smo ikada imali.

Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Japana: Bilateralni odnosi idu uzlaznom putanjom (FOTO)

Završena poseta Sarajevu: Vučić poručio da ne prave od Srbije "bauka", Srbija je prijatelj

Milan Stojadinović se ponovo vratio na srpsku političku scenu. Ovoga puta kroz podsećanje na njegove državničke sposobnosti.

Tokom njegove vlade, Kraljevina Jugoslavija je ostvarila značajan ekonomski oporavak, izvođeni su radovi na javnoj infrastrukturi, pomagao je poljoprivrednike.

Na poslednjim izborima, koji su održani pre Drugog svetskog rata, lista Milana Stojadinovića je odnela ubedljivu pobedu, dobivši poverenje 1.643.783 građana, odnosno osvojivši 54,1 odsto glasova i  306 poslaničkih mesta u Skupštini Kraljevine Jugoslavije.

Jedan od razloga za ovakav rezultat, pored uspešne ekonomske politike jeste i predstavljanje rezultata u javnosti, odnosno uspešno vođena predizborna kampanja.

Naime, Stojadinović je na izbore izašao sa plakatom, kojem je podsetio birače da je njegova Vlada smanjila dugove seljacima za 2 milijarde 700 miliona tadašnjih dinara.

Upravo je Vučić, govoreći o beogradskim izborima u emisiji "Ćirilica", rekao da je predložio Srpskoj naprednoj stranci da na izbore izađu sa kampanjom premijera Kraljevine Jugoslavije Milana Stojadinovića, odnosno sa plakatom "na kojima je pokazao makazama kako je smanjio dug".

aleksandar-vucic / Izvor: Srbija Danas

- Kada govorimo o novcu, nemojte da smetnete sa uma da je Beograd pre tri godine, kada je promenjena vlast, imao dug od milijardu i dvestotine miliona evra, a danas ima svega 670 miliona evra duga. I pri svemu tome imali ste tada 46, a danas imate preko 500 gradilišta - podsetio je Vučić.

Vučić misli da to ljudi razumeju i da poštuju rad. Kaže da se rekonstruiše sve što se decenijama nije poput Bankovog mosta i brojnih fasada po gradu.

Među rezultatima je naveo da je Beograd imao u junu i julu 33 odsto više turista nego prošle godine.

- Zato se kajem, što sam rekao da Siniša Mali neće biti naš kandidat za gradonačelnika, jer je obavio ogroman posao i to je nepravda, koju sam načinio pod pritiskom koji nisam uspeo da izdržim - izjavio je Vučić i podsetio da je dokazano da su sve afere protiv gradonačelnika lažne.

Piše:
Srbija Danas
08.09.2017. 17:19
Pogledajte više