Predsednik Srbije već 8. septembra na Kosovu: Prilikom posete Srbima održaću najvažniji govor u životu!

23.08.2018. 14:27
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Rade Prelić
Aleksandar Vučić će se obratiti narodu u Kosovskoj Mitrovici ili Zubinom Potoku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će, prilikom posete Srbima na Kosovu i Metohiji, održati važan govor, kako ističe, jedan od najvažnijih u njegovom životu, a da je njegov motiv šta će biti rezultat u budućnosti, a ne koliko aplauza će u tom trenutku dobiti.

Najavio je da će na Kosovo ući već 8. septembra posle podne, i da će tamo provesti 24 sata.

- Postoji mnogo predloga o tome šta ćemo obići. Imam pozive i hteo bih da obiđem milion mesta, ali to nije moguće. Posebnu pažnju dali smo centralnom obraćanju, a odlučiće se gde ću ga držati, u Kosovskoj Mitrovici ili u Zubinom Potoku - objasnio je on u izjavi novinarima u Zrenjaninu.

Naglasio je da će voditi računa o svakoj izgovorenoj reči, jer će se po svakoj reči meriti budućnost naše zemlje za pet i 100 godina.

- Kao i pre par godina kada sam govorio o potrebi reformi, to će biti važno, a vide se rezultati danas. U veoma kratkom vremenu rezultate videće u vojsci, policiji, obrazovanju i zdravstvu - kazao je on.

Kosovska Mitrovica / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Što se sadržaja govora tiče, to će, kako je podvukao, biti za njega jedan do najvažnijih govora u njegom životu, koji je imao i koji će imati.

Podsetio je da su kritičari najpre govorili da nešto sam želi da reši, da potpiše bez građana, a kada je rekao da neće sam, jer se radi o pitanju naše budućnosti, koje mora na referendum, od njih stižu nove kritike.

- Šta god da predložim, glavna krilatica protivnika je ''biće protiv'', makar i protiv svoje zemlje - objasnio je on.

Rekao je da mu je mirna i čista savest i da je i crkvenim velikodostojnicima rekao šta misli, kakvo je pravo stanje na KiM, šta možemo, a šta ne.

- Moj stav je realan, ozbiljan i odgovoran. Kakvi će biti stavovi drugih videćemo - poručio je on.

 

Piše:
Tanjug
23.08.2018. 14:27
Pogledajte više