Predsednik Vučić poručio građanima Srbije: Da danas stvorimo budućnost!

16.09.2017. 09:16
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug
"Budućnost određujemo onim što radimo danas"

Suživot sa Bošnjacima, trajni dogovor sa Albancima, normalnost u odnosima sa Hrvatskom, očuvanje Republike Srpske, Evropska unija, prijateljstvo sa Rusijom i Kinom...to je naš 21. vek i to se rešava danas, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić sa Kajlom Skotom: Nova nada za mir u regionu, veća saradnja Srbije i SAD

VUČIĆ OTVARA KAPIJU EVROPE: Konačno se završava Koridor 10

Vučić je naveo da budućnost određujemo onim što radimo danas, a građanima Srbije poručio da se pripreme, bore i rade za sadašnjost i današnji dan jer se u njemu krije svih sledećih stotinu godina.

- I znajte da ste vi taj 21. vek i vi ste, ne neko drugi, čitava Srbija u njemu. Vaša deca će imati svoj vek i svoje dane, i oni će im biti upravo onoliko dobri koliko mi danas budemo sposobni da ovaj, naš posao, pošteno obavimo. I da danas, stvorimo budućnost - naglasio je Vučić.

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug

Podsetivši da su pre 100 godina naši preci rešavali i odredili Jugoslaviju, Vučić je naveo da mi rešavamo i određujemo, ponovo, Srbiju.

Smatra da je to velik zadatak, ali i zadatak kojeg ne treba da se plašimo je, "sa stanovišta proviđenja, da mu nismo dorasli, verujem da nam ne bi bio ni dodeljen".

Naveo je da je ga ponosnim čini činjenica to što nam je dopušteno da "mi, danas, postavimo Srbiju 21. veka, i uredimo ovu našu, balkansku planetu, i to tako što ćemo je obezbediti od svih mogućih potresa, vulkana i udara".

- Naravno, svestan sam, i svi bi trebalo da budu svesni, da su nam, u tom poslu, nedovoljni snovi, potrebni su nam planovi. I potrebno nam je da ga radimo danas, ti tako da ništa, ali baš ništa, ne ostavimo za sutra - kaže Vučić.

SRBIJA VODI ODLUČNU BORBU: Održana premijera filma "Kosovo-momenat u civilizaciji" u Parizu

Prema njegovom mišljenju, to je jedini način da izbegnemo onu zamku koju je istorija postavila pred nesrećne tvorce Krfske deklaracije i da "ne postanemo, sutra, bilo kome izgovor, nego da budemo primer".

On je ukazao da je potrebno da više radimo i verujemo u sebe i da je to program za budućnost. 

- I vrlo dobro znam da, ukoliko danas ovu zemlju ne izgradimo, ne ojačamo, ne uredimo, sutra jednostavno, nećemo ni imati. I znam da je svaki radni dan u Grdelici, svaki kilometar tamo izgrađen, naše sutra. I svaka nova fabrika danas je naše sutra. Svako novo radno mesto danas nije ništa drugo nego to, naše, sutra. Svaka nova investicija koja stigne danas, biće tu sutra, da bude, baš to - sutra - napisao je Vučić.

On je naglasio i da Kosovo danas i čitav ovaj region danas, jeste upravo naša budućnost, naša sutrašnjica.

Vučić je, u tekstu za današnje izdanje "Blica", ukazao da mi drugu planetu nemamo i da smo je nasledili sa prostim zadatkom da u njoj živimo, danas, da bi drugi posle nas, mogli isto to da rade, ali mnogo lakše, sutra.

 

Piše:
Tanjug
16.09.2017. 09:16
Pogledajte više