NIZ BILATERALNIH SASTANAKA: Predsednik Vučić u Njujorku sa najvišim svetskim liderima

19.09.2017. 16:20 20:50
Piše:
Srbija Danas/Agencije
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/ Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije
72. zasedanje Generalne skupštine UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je danas niz bilateralnih razgovora u sedištu UN, gde prisustvuje Generalnoj skupštini svetske organizacije, tokom kojih je sa svojim sagovornicima razmatrao situaciju u svetu i regionu, ali i pozvao na pospešivanje ekonomske saradnje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku, nakon otvaranja sednice Generalne skupštine UN, sa predsednikom Egipta Abdelom Fathom El -Sisijem i pozvao ga da poseti Srbiju.

El-Sisi je u razgovoru istakao da želi da radi na poboljšanju odnosa dve zemlje, kao i na organizaciji uzajamne posete, što će umnogome doprineti poboljsanju saradnje Srbije i Egipta.

Aleksandar Vučić i el Sisi / Izvor: Foto: Tanjug/ Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

Vučić i El-Sisi su razgovarali o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti turizma i podršci Srbije u globalnoj borbi protiv terorizma, navodi se u saopštenju Kabineta predsednika Republike. Vučić je naglasio da između Srbije i Egipta postoji višedecenijsko prijateljstvo, da je zato potrebno da se bilateralni odnosi razvijaju brže, kao i da je neophodno raditi na povećanju trgovinske razmene. 

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Austrije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku, u odvojenim susretima, sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim i ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom.

Aleksandar Vučić i Sebastijan Kurc / Izvor: Foto: Tanjug

U toku dana Vučić, koji boravi u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN, imao je više bilateralnih i drugih susreta sa svetskim, evropskim i zvaničnicima iz regiona.

Razgovor sa Plenkovićem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku pred 72. zasedanje Generalne skupštine UN sa predsednikom vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Vučić-Plenković / Izvor: Foto: Služba predsednika Republike Srbije

Predsednik Srbije i premijer Hrvatske razmenili su stavove o bilateralnim odnosima, neophodnosti njihovog popravljanja, ali i sveukupnoj situaciji u regionu, rečeno je u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Vučić i Plenković razgovarali su i o konkretnim koracima koje dve strane treba da preduzmu u narednom periodu kako bi građani dve zemlje imali opipljive koristi od uzajamne saradnje. 

Ogoljene laži opozicije: Saša Radulović priznao da nije bilo krađe na izborima, Vučićeva pobeda čista k'o suza

Vučić u Njujorku sa premijerom Švedske

Predsednik Vučić je u razgovoru konstatovao da su odnosi dve zemlje značajno napredovali nakon posete Levena Srbiji i naglasio da je otvaranje prve robne kuće čuvene švedske marke "Ikea" najbolji pokazatelj za takvu saradnju.

Vučić i Leven dogovorili su da dalje treba raditi na unapređenju odnosa i razvijanju bliske saradnje, posebno u privlačenju novih švedskih investitora u Srbiju, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.

Vučić u UN sa Čovićem, Vujanovićem i Cerarom

Predsednik Srbije Aleksandar Vucicć razgovarao je danas u Njujorku sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsedavajućim Predsedništva BiH Draganom Čovicem i premijerom Slovenije Miroslavom Cerarom.

Aleksandar Vučić u UN / Izvor: Foto: Tanjug/ Služba sa saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

Ekonomska saradnja, bolji odnosi u regionu, kao i evropska perspektiva zemalja koje nisu članice EU bile su glavne teme njihovih razgovora, rečeno je u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Predsednik Vučić, navodi se, posebno je sa predsednikom Crne Gore razmotrio brojne infrastrukturne projekte na kojima dve zemlje rade, a koje bi trebalo u narednom periodu neuporedivo bolje da povezu dve drzave.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednicom Vlade Kraljevine Norveške Ernom Solberg i sa predsednikom Rumunije Klausom Johanesom.

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug

Aleknsadar Vučić i Erna Solberg razgovarali su o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i evropskom putu Srbije, saopštila je Kancelarija predsednika za saradnju sa medijima.

Predsednik Vučić zahvalio je norveškoj Vladi na donaciji koju je uputila Srbiji, posebno na razvojnoj pomoći.

PREDSEDNIK SRBIJE SA SVETSKIM VRHOM: Vučić danas na prijemima kod Trampa i Gutereša u Njujorku

Vučić je uputio poziv predsednici Vlade Norveške da poseti Srbiju, što je ona prihvatila, istovremeno čestitajući predsedniku Vučiću na ekonomskim reformama i suficitu u budžetu.

Predsednik Vučić se danas, pred početak 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sastao i sa predsednikom Rumunije Klausom Johanesom. Dvojica sagovornika potvrdili su dobre i iskrene odnose dva naroda i dogovorili skoru posetu predsednika Srbije Bukureštu.

 

Piše:
Srbija Danas/Agencije
19.09.2017. 16:20 20:50
Pogledajte više