Presuda Hrvatima imaće posledice na dve zemlje i dva naroda

29.11.2017. 17:17
Piše:
Tanjug
Hag / Izvor: Foto: Tanjug/AP
Nepravda prema srpskom narodu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će presuda o Udruženom žločinačkom poduhvatu u BiH od strane Republike Hrvatske, ostaviti posledice na dve zemlje i dva naroda. 

Završeno suđenje u Hagu: Potvrđen ZLOČINAČKI PODUHVAT Hrvatske, Praljak sam sebi presudio (VIDEO)

POTVRĐENO: Praljak preminuo u bolnici u Hagu (VIDEO)

Haški tribunal potvrdio je danas kazne svoj šestorici optuženih visokih funkcionera takozvane republike "Herceg-Bosna" i Hrvatskog saveta odbrane (HVO) u slučaju Prilić i pravosnažno ih osudio na ukupno 111 godina zatvora, zbog udruženog zločinačkog poduhvata, sa tadašnjim hrvatskim državnim vrhom na čelu. 

Haški osuđenici / Izvor: Foto: Tanjug/AP

Kako je Vulin rekao, za Srbiju je najviši interes mir i stabilnost i da srpski narod ima sva zagarantovana prava.

- I za Srbe je najvažnije da se ova presuda ni na koji način ne odnosi na nas. Svakako pokazuje šta se događalo između Hrvata i muslimana tamo gde nisu bili saveznici, a tamo gde su bili saveznici niko ih nije kaznio za zločine nad Srbima. To ostavlja najdublji utisak -  rekao je Vulin. 

Aleksandar Vulin / Izvor: Srbija Danas

Prema njegovim rečima, sudeći po Haškom tribunalu - ima zločina prema Hrvatima i muslimanima a "jedino niko nije činio zločine nad Srbima".

- Haški tribunal ne zaslužuje poštovanja jer nikada nije prihvatio da su Srbi bili stradalnici u ratu i da za njih nikada nije uspeo da nađe pravdu - istakao je Vulin. 

 

Piše:
Tanjug
29.11.2017. 17:17
Pogledajte više