Pripremite se, za vikend sledi ZAHLAĐENJE

19.01.2018. 14:01
Piše:
Tanjug
zima, mećava, sneg / Izvor: Profimedia
Saopštenje RHMZ

 U Srbiji će sutra biti pretezno oblacno i hladnije, mestimicno sa kisom i snegom, a više padavina očekuje se na jugozapadu zemlje.

Pre podne u severnim krajevima, posle podne i uvece i u ostalim krajevima ocekuje se prestanak padavina, a tokom noci i delimicno razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Mećava / Izvor: Profimedia

Duvaće uglavnom umeren, zapadni i severozapadni vetar, krajem dana u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura biće od 0 do 4, a najvisa dnevna od 3 do 7 stepeni.

U Beogradu će ujutro i pre podne biti pretezno oblacno, povremeno sa kisom. Od sredine dana ocekuje se prestanak padavina, posle podne i uvece i delimicno razvedravanje. Jutarnja temperatura biće oko 2, najvisa dnevna oko 5 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 27. januara, u nedelju će biti umereno do potpuno oblacno, mestimicno sa snegom. Vise padavina se ocekuje na jugoistoku i jugu gde ce doci do formiranja, a na planinama i povecanja visine sneznog pokrivaca. U ponedeljak ce preovlađivati oblacno, na jugoistoku mestimicno slab sneg, na severozapadu razvedravanje. 

U utorak hladno, ujutro slab, ponegde po kotlinama i umeren mraz, tokom dana malo i umereno oblacno. Zatim suvo i malo toplije, u jutarnjim satima ponegde slab mraz i kratkotrajna magla. Krajem perioda naoblacenje sa padavinama. 

 

Piše:
Tanjug
19.01.2018. 14:01
Pogledajte više