Privatni detektiv otkriva: Neko koči istragu o nestanku Barbare Vitez!

12.01.2018. 22:15
Piše:
Srbija Danas/Informer
Barbara Vitez / Izvor: Foto: Facebook/Nyereményjátékok és egyéb hírek
Nove informacije

Barbara Vitez (15) iz Sente gotovo sigurno nije pala sa mosta u Tisu i udavila se, ali nekome nije u interesu da se sazna šta se zaista dogodilo sa ovom devojčicom kobne večeri 25. novembra 2016. godine.

Ovo tvrdi privatni detektiv Stevan Đokić, predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu (DBA), koji već mesecima istražuje ovaj slučaj.

Đokić smatra da je zvanična istraga o Barbarinom nestanku urađena traljavo, da je trajala prekratko i da u njoj ima pregršt nelogičnosti. Kako kaže, da je devojčica zaista pala u Tisu dosad bi našli barem delić njene garderobe.

Zbog toga će u dogovoru sa Barbarinim roditeljima učiniti sve kako bi istraga o ovom slučaju bila ponovo pokrenuta.

Nova istraga?

Detektiv Đokić, koji sprovodi privatnu istragu na zahtev porodice Vitez, kaže da nije pronašao nijedan dokaz koji ukazuje na to da je Barbara pala u Tisu i da je policija ovu informaciju uzela zdravo za gotovo.

Kriju podatke

I Endre Vitez, otac nestale devojčice, saglasan je sa tvrdnjama Stevana Đokića da Barbara nije pala u Tisu. On dodaje i da nadležni organi iz njemu nepoznatog razloga, ne žele da sarađuju sa njim.

- Moja ćerka je živa i ja želim da je pronađem!

- Uradili smo detaljnu analizu korita Tise oko Sente i prema svemu što smo otkrili, nemoguće je da neko upadne u reku i da ga ona jednostavno proguta. Da je Barbara zaista pala sa mosta u Tisu, dosad bi isplivao makar delić njene garderobe, ako ne i celo telo. Zato zaista ne znam na osnovu čega je policija zaključila da je to prava verzija ovog slučaja i zašto ga je tako olako zaključila. Nešto tu debelo smrdi… - sumnjičav je Đokić koji kaže da se tokom dvomesečne privatne istrage susreo sa nizom opstrukcija i sabotaža.

Vapaj oca na godišnjicu nestanka Barbare: Naša ćerka je OTETA, otkad je nema mi ne živimo

- Najveći problem što ne posedujemo sva dokumenta iz istrage, jer često nailazimo na zatvorena vrata za saradnju. Kao da nekome nije stalo da se sazna istina, već koči istragu. Najveću prepreku nam pravi to što nemamo pravo na uvid u izjave dečaka koji su bili te noći sa Barbarom, jer su oni svoj iskaz dali u svojstvu građana. Jedino rešenje će nam biti da Barbarin otac Endre podnese krivičnu prijavu protiv tih dečaka kako bismo dobili uvid u ceo izveštaj i zapisnik, a nakon oga tražićemo da se ponovo podvrgnu poligrafu, ali ovog puta bez prevodioca, jer u suprotnom rezultati sa detektora laži nemaju nikakvu validnost - naglašava Đokić.

Piše:
Srbija Danas/Informer
12.01.2018. 22:15
Pogledajte više