PROPAO ALBANSKI PLAN: Za par sati SRBI uspeli da podviju rep Tačiju!

11.07.2018. 06:11
Piše:
Srbija Danas/Srpski telegraf
Hašim Tači / Izvor: Profimedia
Sa Albancima treba oštro!

Scenario takozvane države Kosovo kako bi napravili haos i isprovocirali Srbe u pokraini i vlast u Beogradu, slomljena je za samo nekoliko sati. Brza i žestoka reakcija srpskih zvaničnika na hapšenje Srba, sprečila je Tačija i ostale gospodare rata u Proštini da sprovedu svoj prljavi plan.

Pripadnici takozvane kosovske policije krenule su u akciju pre sedam sati ujutru.

Na prepad su uhapsili petoricu Srba. Plan je bio da ih optuže da su primoravali svoje sunarodnike da napuste takozvane Kosovske bezbednosne snage, jer je predhodnih dana  nekoliko desetina njih napustilo službu.

Čim je počela akcija Prištine, Beograd je krenuo u kontraofanzivu, čime je epilog bio da su svi uhapšeni Srbi pušteni na slobodu. U tih nekoliko sati srpki zvaničnici su praktično dobili veliku diplomatku pobedu.

Ana Brnabić / Izvor: Tanjug/​Jaroslav Pap

Premijerka Ana Brnabić je alarmirala sve visoke zvaničnike u Londonu na Samitu lidera Zapadnog Balkana. Ivica Dačić je podigao na noge sve svoje kontakte , uz učešće svih naših diplomatskih misija.

Predsednik Aleksandar Vučić, koristeći sve svoje što zvanične i nezvanične diplomatske kanale.

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Filip Krainčanić

Marko Đurić direktor KiM poručio je da ukoliko ne budu pušteni uhapšeni Srbi dialog sa Prištinom se prekida odmah.

Marko Đurić / Izvor: Tanjug/​Tanja Valić

Očigledno je da se Priština pred važne momente u dijalogu sa Beogradom i suočena sa istrkom roka formiranja ZSO, posegla za već viđenim scenarijom. Da sa Albancima mora oštro jer samo to daje rezultate, što se i pokazalo, smatra politički analitičar Dragomir Anđelković.

- Albanci su ovim hapšenjem hteli da zaplaše srpsku javnost i da pošalju jasnu poruku da dajemo omladinu za takuzvanu koovsku vojsku.Beograd je krenuo žestoko, ali to je jezik koji Albanci jedino razumeju - kaže Dragomir Anđelković.

 

Piše:
Srbija Danas/Srpski telegraf
11.07.2018. 06:11
Pogledajte više