Prvi put u istoriji budžet Velike Plane usvojen bez diskusije i da opozicija nije GLASALA PROTIV

21.12.2018. 09:32
Piše:
Dušan Marić
Velika Plana / Izvor: Foto: Dušan Marić
Budžet opštine Velika za 2019. godinu usvojen je bez protivljenja opozicije!

Od 31 odbornika, koliko ih je prisustvovalo sednici, glasalo je njih 26 i svi su glasali za usvajanje budžeta. Ovo je prvi put od 1991. godine, kada je u Srbiji ponovo uveden višestranački sistem, da opozicija u Velikoj Plani nije glasala protiv usvajanja predloga opštinskog budžeta. Danas se takođe prvi put dogodilo da najvažniji dokument lokalne samouprave bude usvojen bez rasprave i diskusije.

Budžet Velike Plane za 2019. godinu iznosi 1.219.810.000 dinara.

Sednici je prisustvovalo 26 odbornika vladajuće koalicije SNS-SPS, jedan odbornik JS, dva odbornika DS i po jedan odbornik Pokreta snaga Srbije i Narodne stranke. Odbornici DSS nisu prisustvovali sednici.

Ćutanje odbornika DS i NS i prećutno aminovanje budžeta iznenadilo je ne samo vladajuću koaliciju, već i prisutne novinare i građane, koji čudom nisu mogli da se načude što opozicija nije iskoristila priliku da kritikuje opštinsku vlast.

Račić novi direktor JKP "Miloš Mitrović"

Skupštinska većina je izabrala diplomiranog inženjera mašinstva Aleksandra Račića iz Zemuna za vršioca dužnosti direktora JKP "Miloš Mitrović". Dosadašnji direktor najvećeg javnog preduzeća u opštini Nebojša Stoilović je pre dva dana podneo ostavku iz zdravstvenih razloga.

I po ovoj tački dnevnog reda opozicija se uzdržala od glasanja.

Tim pre što su odbornici opozicije po nekim drugim, manje bitnim tačkama dnevnog reda, diskutovali i glasali protiv.

Slično "iznenađenje" opozicija u Velikoj Plani priredila je i na prošloj sednici Skupštine opštine.

Tada ni jednom rečju nije kritikovala zaduživanje opštine za 70 miliona i povećanje poreza na imovinu.

- Na poslednje dve sednice opozicija je dokazala da nije opozicija. Kakva je to opozicija koja ne kritikuje budžet, ne glasa protiv njega, koja ne kritikuje zaduživanje opštine i povećanje poreza? Čak i ako su svi ti predlozi vlasti opravdani. Odbornici opozicije kao da se trude da dokažu ono što građani Velike Plane i inače misle: da nemamo dovoljno dobru vlast, ali da je opozicija još gora – kaže jedan od funkcionera DS.

SMEHOTRES NA PUMPI: Devojka je uporno pokušavala da natoči gorivo u TESLU - a onda je došao i pumpadžija

 

Piše:
Dušan Marić
21.12.2018. 09:32
Pogledajte više