Putin i Vučić NASTAVLJAJU ono što je započeto JOŠ U VREME SVETOG SAVE! Starešina Ruske crkve u Beogradu Vitalij Tarasjev o značaju posete ruskog lidera Srbiji!

17.01.2019. 14:29
Piše:
Srbija Danas/Informer
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Predsedništvo
Za starešinu Ruske crkve u Beogradu Vitalija Tarasjeva koji će zajedno sa srpskim sveštenstvom u Hramu svetog Save na Vračaru danas dočekati predsednike Rusije Vladimira Putina i njegovog domaćina Aleksandra Vučića

Putinova poseta Srbiji ima veliki pre svega kulturni i duhovni značaj za dva naroda.

- Posetom Hramu Svetog Save Putin će dati podršku srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, produžiti kulturna i duhovna saradnja dva naroda, a ova poseta, nadam se, doneće srpskom narodu i ovozemaljski - ekonomski efekat kaže za Tanjug Tarasjev.

Putina i Vučića čekaće više od 100.000 ljudi ispred Hrama Svetog Save!

Prema njegovim rečima, bez obzira na sva iskušenja kroz koja prolazimo u naše vreme, odnosi Rusije i Srbije nastavljaju da idu u istom pravcu i istim tempom, onako kako su započeti u vremenima Svetitelja Save.

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Dragan Kujundžić

Komentarišući to što je 63. padobranska brigada organizovala pre dva dana humanitarni koncert, kako bi prikupila sredstva za obnovu Ruske crkve na Tašmajdanu, Tarasjev je naveo da su se veterani te brigade priključili inicijativi glumca Miloša Bikovića.

PRVE FOTOGRAFIJE VUČIĆA I PUTINA U BEOGRADU: Pogledajte kako je izgledao njihov susret (FOTO)

Kako je naveo, Biković je izrazio želju da se i Srbija i srpski narod zahvale za podršku Rusije u završetku radova na Hramu Svetog Save na Vračaru, tako što će pomoći uređenje i obnovu Ruske pravoslavne crkve na Tašmajdanu i njeno freskopisanje. 

Vučić i Putin / Izvor: Foto: RTS/Printscreen

- Predstoji nam jedan deo građevinskih radova, ali i radovi na freskopisanju, jer naš hram nije još uvek freskopisan - kaže Tarasjev.

Blindirana ZVER! Ovim čudom se Putin i Vučić voze ULICAMA BEOGRADA (VIDEO)

Programom posete predsednika Putina Beogradu nije predviđena njegova poseta Ruskoj crkvu. 

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
17.01.2019. 14:29
Pogledajte više