Ratko Mladić imao SERIJU moždanih udara: Haški sud pokušava sve da zataška

24.10.2017. 00:24
Piše:
Srbija Danas
Ratko Mladić / Izvor: Profimedia
Njegovi pravni zastupnici su nakon višemesečne borbe konačno dobili medicinsku dokumentaciju u kojoj je sve zabeleženo

Bivši komandant Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić u poslednje dve godine imao je u pritvoru seriju moždanih udara, što je Haški tribunal na sve načine pokušao da zataška! Hag to radi jer očigledno računa da bi Mladić mogao da umre čim mu bude izrečena prvostepena presuda 22. novembra ove godine, saznaje Informer.

Sergej Lavrov još jednom stao uz Srbiju: Haški tribunal treba ZATVORITI, jer su Srbi tamo osuđivani

KONAČNA ODLUKA HAŠKOG SUDA: Presuda srpskom generalu Ratku Mladiću 22. novembra!

Mladićevi advokati i porodica prošle nedelje su, posle skoro desetomesečne pravne borbe, dobili medicinsku dokumentaciju koja dokazuje da je srpski general pretrpeo niz moždanih udara. Uprkos alarmantnoj situaciji, Hag je u petak odbio zahtev Mladićeve porodice da ga pod hitno pregleda lekarski tim iz Srbije!?

Generalov sin Darko Mladić kaže da nema nikakve dileme da Tribunal namerno prikriva stvarno Mladićevo zdravstveno stanje.

Haški tribunal / Izvor: Profimedia

- Snimci njegove glave jasno pokazuju drastično lošije stanje. Hag nas laže više od godinu dana. Davali su nam stalno samo opise njegovog zdravstvenog stanja, koji su bili 'frizirani', a uporno su krili snimke. Sada kada su nam ih dali, ispalo je da su loše urađeni i da je na njima teško uočiti tragove bolesti. Međutim, čak i pored toga, jasno su vidljivi tragovi moždanih udara - objašnjava generalov sin.

Odbrana Mladića ogorčena: Lekarima iz Srbije ZABRANJENO da idu u Hag

Darko Mladić podvlači da im je u petak stiglo i obaveštenje iz Haga da poseta srpskog lekarskog tima nije moguća pre kraja novembra ili početka decembra!

- Oni su namerno to odložili za kraj novembra ili početak decembra jer je izricanje presude mom ocu zakazano za 22. novembar. Ne znam šta planiraju, ali mi uopšte ne miriše na dobro. To što radi Hag jeste težak zločin! - kaže Darko Mladić, napominjući da je Hag ovim svesno prekršio i svoj Pravilnik o radu, koji u članu 31. naglašava da "Tribunal ne sme da odbije pregled optuženog ako porodica i advokati obezbede i finansiraju lekarski tim".

NOVI HIT HAŠKOG TRIBUNALA: U presudi Milanu Lukiću izmislili policijsku akademiju u Obrenovcu!

Advokat Toma Fila, koji je u Hagu branio nekoliko optuženih Srba i odlično poznaje način rada i funkcionisanja ovog suda, konstatuje da ga ovakvo ponašanje prema generalu Mladiću nimalo ne čudi.

- To je sud koji je osnovan da bi sudio isključivo Srbima. Oni nemaju razumevanja ni sluha za ovakve slučajeve. Da imaju, odavno bi generala Mladića pustili da se leči ili u Srbiji ili u Rusiji. Ali isto tako su se ponašali i prema bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću. I znate šta je na kraju bilo... - zaključuje Fila.

 

Piše:
Srbija Danas
24.10.2017. 00:24
Pogledajte više