RHMZ IZDAO UPOZORENJE CRVENIM SLOVIMA: Posle tropske vrućine, stiže nevreme

12.06.2018. 11:34
Piše:
Srbija Danas
vrućina, vremenska prognoza / Izvor: Profimedia
Nakon vrućina, stiže preokret

Stravično nevreme koje je tokom vikenda pogodilo čitav zapadni Balkan, srećom zaobišao je Srbiju, a već sutra očekuju nas prave tropske temperature.

Naime, kako je objasnio meteorolog Đorđe Đurićš, nevreme koje je zadesilo zapadni Balkan do Srbije je izgubnilo svoju jačinu, zbog čega je nad našom zemljom ostalo mirno nebo, a od danas treba da se spremimo na toplotni talas.

vrućina / Izvor: Profimedia

- Od danas biće temperature čak do 36 stepeni. U sredu se očekuje do 35, dok bi već tokom večeri mogle da se očekuju nove oluje i pljuskovi sa grmljavinom. Samo u Subotici u subotu je palo toliko kiše koliki je prosek za ceo jun. Narednih dana nema na vidiku jačih oluja, ali moguće je da se stvore u nekom blažem obliku i na manjem prostoru – kazao je meteorolog Đurić.

RHMZ zavod izdao je upozorenje da se od srede do petka očekuje nestabilno vreme sa pljuskovima, grmljavinom i lokalnim nepogodama sa količinom padavina preko 20 mm za tri sata, olujnim vetrom i pojavom sugradice i grada.

Uppozorenje RHMZ / Izvor: Foto: RHMZ

U Srbiji danas biće pretežano sunčano i toplo, a kasnije posle podne i uveče na jugozapadu i zapadu, a tokom noći na severu Srbije biće lokalni razvoj oblačnosti, a ponegde sa pljuskovima i grmljavinom.

Piše:
Srbija Danas
12.06.2018. 11:34
Pogledajte više