Majka iz Srbije ZAPALILA Internet: Ovako je htela da vozi DETE do mora, usledili BRUTALNI komentari! (VIDEO)

27.08.2017. 12:15
Piše:
Srbija Danas
nesreća / Izvor: Profimedia/ilustracija
Zakon fizike ne možete izbeći

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi u septembru trebalo da se nađu pred poslanicima u Skupštini Srbije, uneće mnoge novine prilikom kažnjavanja vozača, a za sedam prekršaja predviđene su novčane kazne od 100.000 do 120.000 dinara, zabrana upravljanja vozilom najmanje devet meseci, kao i 13 do 15 kaznenih poena.

Srpski turisti ostaju bez letovanja zbog prevare OVE agencije! Proverite odmah da li ste na njihovom spisku!

Gabrijela iz Prokuplja sa ćerkom krenula na more, a kad su stigle u Grčku sačekao ih je UŽAS

Ipak, ni visoke novčane kazne, a ni povećana stopa smrtnosti u saobraćaju nekima nisu dovoljni, pa je tako pitanje jedne majke na Fejsbuku zapalilo Internet, nakon čega su se ređale kritike na njen račun.

Komentar / Izvor: Foto: Printscreen/ Facebook/ Live from Greece

- Sutra krećemo za Grčku sa decom od 2 i 6 godina, pa me interesuje da li mi treba auto-sedište za dete od 6 godina? Inače imamo nasleđeno sedište za mlađe dete koje nije novije proizvodnje i da li je to problem- pitala je ona, kao da je reč o nečemu što mora uraditi zbog policije, a ne zbog bezbednosti svoje dece.

Nije ispričana cela istina! Otvoreno pismo Milana, oca srpske porodice koja je doživela nesreću u Grčkoj

Jedni su pokušali da je spreče, a nekima je do te mere njeno pitanje bilo neverovatno da su čak i zbijali šale.

Komentari / Izvor: Foto: Facebook/ Printscreen/ Live from Greece

- Treba Vam sedište samo za ono dete koje hoćete da zadržite... bio je jedan od odgovora ovoj majci.

Tim povodom oglasio se Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju, koji joj je objasnio d asvaki roditelj voli svoje dete, ali nekad i nesvesno čini greške.

- U vreme našeg detinjstva u masovnoj upotrebi nisu postojala dečja sedišta i nama ništa nije falilo, Bogu hvala, ali mnogo dece nije imalo tu sreću- počeo je on.

Srpska porodica je nastradala na letovanju u Grčkoj: Sada ih je zadesila nova NESREĆA i mora se HITNO reagovati! (FOTO)

- A zakoni kao zakoni i naši i grčki i nemački, mogu se nekako izbeći, ali zakoni fizike ne mogu se izbeći nikako. Zato smo kao roditelji prema svojoj deci dužni da ih maksimlno zaštitimo i od sopstvenih i od tuđih grešaka u saobraćaju, bilo da putujemo do Grčke ili ih vozima do vrtića iza ćoška. Nesreća ne bira ni vreme ni mesto- napisao je on u komentaru.

Prema njegovoj izjavi, statistika je pokazala da je osamdesetih i devedesetih godina ginulo 150- oro dece u saobraćajnim nesrećama, a da se sada taj broj sveo na 11, najviše zbog upotrebe sigurnosnih pojaseva i sedišta.

Tragedija u Srbiji: Devojčica (5) iz Beograda nastradala u saobraćajki na autoputu

To je još uvek poražavajuća brojka, jer je život i jednog deteta vredan i ne sme biti izgubljen, ali je svakako primetno da je borba za bezbednost u saobraćaju dala rezultata.

Stravična saobraćajka na autoputu Niš-Beograd: Sudar autobusa i nekoliko automobila, IMA MRTVIH (FOTO)

Kao ilustraciju najstrašnijeg mogućeg scenarija i kako se telo ponaša prilikom sudara i to pri brzini od samo 48 kilometara na čas, Okanović je postavio i video simulaciju sudara - sa detetom u auto-sedištu, bez njega i bez pojasa. To je zapravo i najbolji odgovor na ovakva i slična pitanja koji roditelji postavljaju.

 

Piše:
Srbija Danas
27.08.2017. 12:15
Pogledajte više