RUSI UPOZORAVAJU: Zapad zbog Kosova Srbiji sprema novi PETI OKTOBAR!

08.03.2018. 22:16
Piše:
Srbija Danas/informer
Peti oktobar / Izvor: Profimedia
Ozbiljno upozorenje stručnjaka iz Moskve

Zapadni moćnici lažne države Kosovo pripremaju u Srbiji nove nasilne demonstracije nalik na one od 5. oktobra 2000. godine, kada je sa vlasti svrgnut Slobodan Milošević. Na ovo upozorava ruski politički analitičar Oleg Bondarenko, jedan od vodećih stručnjaka za Balkan, koji tvrdi da je ovaj scenario neminovan. Bondarenko ističe da se može samo odugovlačiti sa trenutkom konflikta, ali da situacija za Srbiju nije nimalo laka!

Prema rečima ruskog stručnjaka, Zapad nipošto neće odustati od pritiska na Beograd da prizna lažnu državu Kosovo.

- Kad tad, doći će trenutak u kome će aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili bilo koji drugi srpski političar na njegovom mestu biti suočen sa zahtevom Zapada da prizna samoproglašeno Kosovo. Moraće da odgovori "ne", što će izazvati tragediju. To bi moglo biti izazivanje građanskog konflikta, na primer u Sandžaku, Novom Pazaru, Preševu... Zatim bi usledio novi 5. oktobar ili nešto slično... - naglašava Bondarenko, koji je na Pravnom fakultetu u Beogradu održao predavanje na temu "Rusija i Balkan u vreme novog hladnog rata". Ruski analitičar dodaje da je ovaj sukob neminovan.

Oleg Bondarenko / Izvor: Profimedia

- Nažalost, možemo samo da odugovlačimo početak sukova, ali poslednji zahtev iz Vašingtona, Berlina ili Brisela na koji će odgovor Srbije biti "ne" u ovakvoj situaciji označiće novu rundu konflikta. Hoću da verujem da to neće biti danas, nego nekad kasnije, ali nažalost situacija je dosta teška za Srbiju - podvlači Bondarenko.

Komenarišući ovo upozorenje, analitičar ruskog Fonda strateške kulture Aleksandar Pavić smatra da Zapad već sada traži da Srbija prizna lažnu državu Kosovo.

Građani 25 evropskih zemalja već dva meseca KASNE na posao, a za to je kriva lažna država KOSOVO

- Građanski konflikt u Srbiji pre bi se desio ako bi vlast priznala lažnu državu Kosovo. Ako vlast kaže definitivno "ne", što je prirodno, to bi homogenizovalo državu i učinilo crni scenario manje verovatnim. Antidržavni i petokolonaški elementi u Srbiji, koji se zalažu za priznaje, ubedljiva su manjina. Njihovi zapadni sponzori bi verovatno posegli za destabilizacijom, poput terorizma, atentata, dizanja etničkih tenzija u Raškoj, Preševu i Bujanovcu. U neprijateljskom okruženju moramo se osloniti na saveznika, a to je Rusija - poručuje Pavić.

Analitičar Dušan Proroković takođe misli da će Zapad u krajnjoj fazi tražiti da priznamo vlast u Prištini.

- To će biti za nekih pet d odeset godina. Za sada traže samo da ih pustimo u Ujedinjene nacije. Naravno da će to izazvati slom u našem društvu. Zato je važno da se lažnoj državi Kosovo ne dozvoli ulazak u UN. Ni po koju cenu - apeluje Proroković.

Piše:
Srbija Danas/informer
08.03.2018. 22:16
Pogledajte više