SAD PRUŽA PODRŠKU SRBIJI: Skot čestitao Vučiću na napretku naše zemlje

14.12.2016. 15:01
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Rade Prelić
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota.

Ambasador Skot čestitao je premijeru Vučiću na napretku na evropskom putu ostvarenom tokom godine i ponovio stav administracije SAD-a da Vladi Srbije pruža punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija.

Premijer Vučić je zahvalio američkoj administraciji, posebno potpredsedniku Bajdenu, kao i ambasadoru Skotu, na iskazanoj podršci i pomoći u približavanju Srbije Evropskoj uniji.

O TOME ODLUČUJE VLADA: Brisel traži da zatvorimo centar u Nišu?!

Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Rade Prelić

Srpski premijer i američki ambasador su tokom razgovora naglasili važnost evrointegracija Srbije i celog Zapadnog Balkana, saglasivši se da napredak regiona ka Evropskoj uniji doprinosi miru i stabilnosti, kao i ekonomskom napretku.

MINISTAR ĐORŠEVIĆ POTVRDIO! RUSI ŠALJU SRBIJI POKLON: Stiže 6 vojnih aviona MiG-29

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu,  a premijer Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da vodi konstruktivnu i odgovornu politiku stvaranja boljih odnosa na Zapadnom Balkanu.

Ambasador Skot je preneo zadovoljstvo američkih kompanija koje posluju u Srbiji, ekonomskim rezultatima koje donose mere srpske Vlade i istakao da raste interes potencijalnih investitora iz SAD-a za ulaganje u srpsku privredu.

Piše:
Srbija Danas
14.12.2016. 15:01
Pogledajte više