Sada bi da kucaju na vrata srpske vlade: Albanci prave nove planove za Srbiju

11.11.2017. 09:05
Piše:
Srbija Danas/Politika
Albanci / Izvor: Profimedia/ilustracija
Vanredni lokalni izbori u Preševu 24. decembra

Predsednik Privremenog organa opštine Preševo, Šćiprim Arifi, vanredne lokalne izbore raspisane za 24. decembar vidi kao priliku da se glasovima građana u "penziju pošalje stara politička elita koja je 27 godina Preševo držala kao taoca" i da dobije novu politiku.

On je rekao i da Albanci ne treba samo da kritikuju, jer su nezadovoljni što država Srbija navodno ne ispunjava svoje obaveze prema albanskoj manjini, već treba "proaktivno" da traže ono što im pripada. 

- Trebalo bi sami da kucamo na vrata vlade, ma koja da je - smatra Arifi.

Srpski barjak samo na SVADBAMA: Crna Gora zabranjuje SRPSKU TROBOJKU u državnim institucijama

Albanci / Izvor: Profimedia

Arifi kao pripadnik mlađe generacije albanskih političara kaže da su navodno besmislene tvrdnje da njegovi sunarodnici sa juga Srbije sanjaju "veliku Albaniju" ili pripajanje Kosovu.

- Naši građani žele da im se priznaju diplome. Hoće da se zaposle, da imaju gde da prošetaju svoje dete u parku, da ga odvedu na fudbalsku utakmicu ili pozorište, hoćemo da budemo rame uz rame sa drugim narodima u Evropskoj uniji - rekao je Arifi.

Kosovski Albanci NAORUŽANI DO ZUBA planiraju UPAD: Kreću na Kumanovo, moguć RAT

Albanci / Izvor: Profimedia

Otkako se Arifi razišao 10. marta sa strankom "Pokreta za demokratsko delovanje" Rize Halimija i podneo ostavku na mesto predsednika opštine, traje politička kriza u ovoj opštini na jugu Srbije.

OKUPACIJA SRBIJE: Albanci stigli do Niša, naseljavaju se i masovno kupuju srpske kuće

Budući da tokom leta Skupština opština Preševo nije održala nijednu sednicu i pored četiri zakazivanja, vlada je 14. septembra donela rešenje o formiranju Privremenog organa na čelu sa Arifijem.

 

Piše:
Srbija Danas/Politika
11.11.2017. 09:05
Pogledajte više