Sastanak posle Đurićeve otmice: Skat i Vučić saglasni da su nove provokacije NEPRIHVATLJIVE (FOTO)

28.03.2018. 14:15
Piše:
Tanjug
Kajl Skat i Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije i ambasador SAD razgovarali o odnosima Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skat sastali su se danas, nakon ovonedeljnih događaja u Mitrovici, i tom prilikom se saglasili da su provokacije, upotreba sile i nepoštovanje neprihvatljivi, i da ne stvaraju adekvatno okruženje za stabilnost u regionu.

Vučić i Skat su razgovarali o odnosima između Beograda i Prištine nakon ovonedeljnih događaja u Mitrovici i o sinoćnjem razgovoru predsednika Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Vesom Mičelom.

Sagovornici su se saglasili i da je važno pokušati da se smanje tenzije, da sve strane mirno i staloženo pristupaju sporovima i da ih rešavaju, kao i da izbegavaju bilo kakve korake koji bi dalje komplikovali ionako napetu situaciju.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ambasador Skat apelovao je na obe strane da se usredsrede na normalizaciju odnosa kroz dijalog uz posredovanje EU i izrazio spremnost njegove zemlje da podrži sve strane u pregovorima koji se odvijaju kroz dijalog, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Predsednik Vučić primio danas u oproštajnu posetu ambasadorku Češke Republike

Predsednik Vučić je rekao da smatra da Srbija, srpski predstavnici i Srbi ne snose nikakvu krivicu za incident, ali je u potpunosti saglasan sa ambasadorom Skatom da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za sve koji žive na ovim prostorima.

 

Piše:
Tanjug
28.03.2018. 14:15
Pogledajte više