Saučešće predsednika Srbije povodom smrti Radmile Milentijević: "Sa tugom sam primio vest..."

22.09.2022. 07:53
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar-Vučić / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković
Profesor Radmila Milentijević, pisac, istoričar, bivši ministar u Vladi Savezne Republike Jugoslavije i Vladi Srbije preminula je u Njujorku u 91. godini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima povodom smrti profesorke Radmile Milentijević, pisca, istoričarke i nekadašnje ministarke u Vladi Savezne Republike Jugoslavije i Vladi Srbije.

- Sa tugom sam primio vest o smrti Radmile Milentijević, koja je svojim neumornom radom i posvećenošću ostavila specifičan trag na našoj političkoj i intelektualnoj sceni - navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Kako je naveo predsednik Srbije, Srpkinja i Njujorčanka, profesorka i političarka, pisac i humanista, erudita i patriota, Radmila Milentijević će ostati upamćena kao žena borac, koja se predano i uporno zalagala za dobrobit našeg naroda i zemlje, kao i za čuvanje srpskog kulturnog nasleđa od zaborava.

- Izražavam saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima profesorke Milentijević. Neka počiva u miru - navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Piše:
Srbija Danas
22.09.2022. 07:53
Pogledajte više