ŠEŠELJ KREĆE U KONTRU: I ova presuda će pasti, boriću se do kraja (VIDEO)

11.04.2018. 19:12
Piše:
Srbija Danas
Vojislav Šešelj / Izvor: Profimedia
Trećinu novca od odštete, lider SRS daće u dobrotvorne svrhe

Lider SRS Vojislav Šešelj je izjavio danas na Dnevniku televizije "Pink" da nije iznenađen drugostepenom presudom, ali da je osuda protivpravna, jer se po anglosaksonskom pravu, ne može oslobađajuća presuda preinačiti u osuđujuću, već se predmet mora vratiti na ponovo suđenje i izjavio je da je spreman da se žali na ovu presudu, jer je ovo, za njega, prvostepena presuda. 

- Još pre 3 godine Florens Artman je izjavila da očekuje da će mi biti izrečena ovakva kazna, tako da me nije iznenadila presuda - izjavio je Šešelj. 

On je izjavio da nema slučaja da je neki Hrvat proteran iz Vojvodine, da su svi zamenili imovinu, a da retorzija nije krivično delo.

- Optužnica je najtanja Vojvodini Nije bilo sistematskog ili rasprostranjenog napada u Vojvodini, pa ne može biti mog krivičnog dela. Napad je vojni pojam, znači napad artiljerijom, mitraljezima. Nikakvog napada nije bilo - podsetio je Šešelj.

On je izjavio da će tražiti rok za žalbu, jer je ovo sad, za njega, prvostepena presuda, a lider radikala ima pravo i na vanredni pravni lek. 

- Ja sam ponosan na sve ratne zločine i zločine protiv čovečnosti koje su mi pripisali i sve sam spreman ponovo da izvršim, da ih ponovim - izjavio je Šešelj.

Šešelj o "SKANDALOZNOJ" presudi: Ona je sramotna, kao što je sramotan i Tribunal u celini - Ništa od mog POVRATKA u Hag

Na konstataciju novinarke "TV Pink" da ih nije ni uradio, Šešelj je potvrdio njeno zapažanje. 

- Nisam ni uradio nešto čega bih se stideo ili što bi bilo sramotno. Dobro je na kraju i da su me osudili, jer svi oni koji su nešto značili su bili osuđeni, ne računam neposredne izvršioce - kazao je lider SRS.

On je izjavio da se njegova borba nastavlja, da je on borac i da će tek na konačnom kraju procesa tražiti odštetu i da će trećinu novca dati porodici, trećinu SRS, a trećinu u dobrotvorne svrhe. 

 

Piše:
Srbija Danas
11.04.2018. 19:12
Pogledajte više