ŠEŠELJ U POSETI ULEMEKU: Oslobodiću Legiju, on će da BRANI KOSOVO

31.05.2018. 22:17
Piše:
Srbija Danas/Informer
vojislav-seselj / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Legija dao Šešelju ovlašćenje da ga zastupa na sudu

Lider SRS Vojislav Šešelj posetio je u zatvoru Zabela u Požarevcu Milorada Ulemeka Legiju, osuđenog na 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i drugih zločina. Šešelj je zatražio da bivši komandant JSO bude odmah oslobođen.

Legija je Šešelju dao ovlašćenje da ga zastupa na sudu i zahteva reviziju celokupnog postupka i suđenja jer navodno postoje novi dokazi i okolnosti. Šef SRS istakao je da je Ulemek heroj i da će, čim bude oslobođen, sa njim braniti Kosovo i Metohiju! Šešelj bi, kako je najavio, sutra trebalo da poseti i Zvezdana Jovanovića, ubicu koji je snajperom upucao premijera Đinđića.

Dinar preko pošte

Šef SRS juče je posle zatvorske posete rekao da će u saradnji sa advokatima Milorada Ulemeka pokrenuti reviziju suđenja.

- Dobio sam punomoćje od Ulemeka da pokrećem sve pravne lekove sa njegovim advokatima. Ako sve bude kako treba istovetno punomoćje dobiću i od Zvezdana Jovanovića. Nadam se oslobađanju Legije iz zatvora, ali i Zvezdana, koji je potpuno nezakonito osuđen. Njega su na saslušanju tukli, a general Rodoljub Milović mu je na sve moguće načine pretio. Pošto su mu zapretili likvidacijom porodice, Zvezdan je potpisao priznanje koje je prethodno napisao Milović – poručio je lider radikala.

Milorad Ulemek Legija / Izvor: Profimedia

Prema Šešeljevim rečima, njega su Legija i Jovanović zvali da ih poseti.

- Ministarstvo pravde mi je odobrilo posete na po sat vremena, ali ne istog dana. Bio sam kod legije, a posetiću i Zvezdana… Zatvorski službenici mi nisu dozvolili bilo šta da unesem u zatvor, pa ću im zato neki dinar uplatiti preko pošte. Boriću se za obnovu postupka, jer su obojica bili junaci. Ako pravno pobedimo, dogovorićemo se i kako da branimo južnu pokrajinu. Srbija čeka Legiju i Zvezdana da zajedno oslobađamo Kosovo – objavi je Šešelj.

Problematično

Advokat Toma Fila kaže da ovde ne bi trebalo mešati politiku.

- Šešeljevu posetu i pomoć koju nudi zatvorskim osuđeniciima mogu da odobrim samo u slučaju da je humanitarna ili pravna. Sve ostalo je u domenu politike i to mene zaista nimalo ne zanima – zaključuje Fila.

Piše:
Srbija Danas/Informer
31.05.2018. 22:17
Pogledajte više