ŠIPTARI PRETE - VUČIĆU, NEĆEŠ PROĆI! Ovako izgledaju blokirani putevi, sve gori (FOTO/VIDEO)

09.09.2018. 08:59
Piše:
Informer
KiM / Izvor: Foto: Tanjug/Informer
Nekoliko stotina Albanaca blokiralo je put Kosovska Mitrovica – Srbica zbog najave dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u selo Banje

- Totalna blokada je na 5 lokacija traktorima I balvanima. Protest su organizovali predsednici opština Srbica, Glogovac i drugih opština Drenice. Od 9 sati se ocekuje još masovniji izlazak albanskog stanovništva. 

Organizator je Kadri Veselji, i pored upozorenja Amerikanaca da to ne radi.

Informer / Izvor: Foto: Informer

Generalni direktor Kosovske policije čeka poziv iz Vlade u Prištini sa instrukcijom šta da radi. Ovog trenutka on ne može da garantuje bezbednost na putevima.

Blokada je na nekoliko kilometara od Kosovske Mitrovice. Okupljeni nose transparente protiv posete Vučića Kosmetu. Put je blokiran i sa nekoliko kamiona. 

Protest organizuju ratni veterani tzv. Oslobodilačke vojske Kosova. Selo Banja nalazi se u Srbici, koja je u potpunosti naseljena Albancima. U Banjama se nalazi oko 300 srpskih kuća.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da je to drenički kraj, poznat po ekstremisitma i najvećim zločinima koje su Albanci počinili.

- Očigledno je da su Albanci nervozni. Ovo nije spontan, već organizovan protest od strane njihovih saboraca i političkog vrha sa ciljem da se poremeti poseta i da se Srbi prestraše - rekao je Ivanović.

KiM / Izvor: Foto: Informer

Planom posete bilo je predviđeno da predsednik Vučić obiđe predškolsku ustanovu "Maja" i da razgovara sa meštanima.

Uskoro opširnije...

Piše:
Informer
09.09.2018. 08:59
Pogledajte više