SJAJNE VESTI ZA PORODICU SA KOSOVA: Posle razgovora s Vučićem, dobili "krov nad glavom"

05.02.2018. 18:11
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Opština Gračanica obezbedila je smeštaj šestočlanoj porodici i samohranoj majci Stefani Ćirković iz Dobratina, koja živi samo od socijalne pomoći

Posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Lapljem selu, opština Gračanica obezbedila je smeštaj šestočlanoj porodici i samohranoj majci Stefani Ćirković iz Dobratina, koja živi samo od socijalne pomoći.

- Hvala predsedniku Vučiću i opštini Gračanica. Izašli su mi u susret kada mi je bilo najteže. Sada dete i ja imamo krov nad glavom. Videćemo šta ćemo dalje, ali ovo nam, zaista, puno znači - rekla je novinarima Stefana Ćirković.

Milica Kostić, koja se Vučiću prilikom njegove posete Kosovu i Metohiji "požalila" da mesečno u Lapljem selu izdvaja 130 evra za kiriju, što je za njenu šestočlanu porodicu veliki izdatak, već se sa suprugom i četvoro dece uselila u novi stan.

Aleksandar Vučić i Marko Đurić / Izvor: Foto:Tanjug/Dimitrije Goll

- Osećanja su još pomešana, jer godinama čekamo. Znate kako se kaže - kada se najmanje nadate, tada se nešto ostvari. Nama se tako desilo. Nekako smo se za sve ove godine 'ohladili', izgubili smo nadu, jer je bilo silnih obećanja od kojih na kraju nije bilo ništa - rekla je ona.

Kaže da za nju i njenu porodicu nova situacija znači veliku promenu i boljitak:

- Ne znam šta da kažem. Prezadovoljni smo i presrećni. Najvažnije je da ne plaćamo više kiriju - rekla je Kostić.

MAKIJATO DIPLOMATIJA: Zašto su Amerikanci ranjenog Haradinaja smestili u bazu „Bondstil“?

Inače, nakon posete predsednika Srbije južnoj srpskoj pokrajini, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i predstavnici srpskih opština počeli su pružanje pomoći najugroženijim srpskim porodicama, pa je tako opština Gračanica već dodelila dva stana.

Prema rečima predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića, ta opština će i ubuduće nastaviti da poboljšava uslove života socijalno ugroženim porodicama.

Kako kaže, u toku je rešavanje probema koji su predstavljeni predsedniku Vučiću.

Madrid ostaje pri svom stavu: Španci udaraju rampu za tzv. Kosovo 23. februara?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučic je u Lapljem Selu kod Prištine skoro šest sati razgovarao sa Srbima sa Kosova o njihovim konkretnim problemima. 

Oni su od Vučića tražili da im pomogne da se zaposle, dobiju stan, penziju, da im se poveže radni staž, izgradi ambulanta... 

Vučić je tada obećao da će država Srbija pomoći koliko je to u njenoj mogućnosti i zamolio građane da budu hrabri i jaki i da se bore za svoju zemlju i narod. 

 

Piše:
Tanjug
05.02.2018. 18:11
Pogledajte više