Skandalozna odluka Centra za socijalni rad: Mariji oduzeli ćerkicu, dodelili je ocu koji ju je dodirivao po međunožju? (FOTO)

23.09.2017. 12:38
Piše:
Srbija Danas
Marija Šutulović / Izvor: Foto: Printscreen/ Facebook/ Marija Šutulović (Eli ljubav mamina)
Nedozvoljene polne radnje je potvrdio i sudski veštak

Marija Šutulović, klinički psiholog iz Bora, prolazi kroz pravi pakao u kom se našla zbog borbe za starateljstvo nad ćerkicom koja joj je pod čudnim okolnstima oduzeta ispred Centra za socijalni rad, avgusta ove godine.

Prvo je iskasapio kolegu, a onda napao mene! Jezivo svedočenje radnice Centra za socijalni rad u Rakovici

Potresna ISPOVEST majke ubijene Olge Lovrić: Moja ćerka je NASLUTILA svoje ubistvo!

Sve je počelo 2013. godine, kada joj je dodeljeno samostalno roditeljsko pravo nad detetom. Dve godine kasnije, otac je po presudi dobio pravo da je viđa vikendom i ponedeljkom, ali on nikad nije zatražio to.

- Optužena sam da joj nisam dozvoljavala da se viđa sa njim. Nakon predloga za izvršenje dolazio je sa izvršiteljima kući. Dete je odbijalo da pođe- počinje priču majka.

Marija Šutulović / Izvor: Foto: Printscreen/ Facebook/ Marija Šutulović (Eli ljubav mamina)

Sam otac u tom periodu preti Mariji i čitavoj njenoj porodici, a u jednom trenutku, zbog ugrožavanja bezbednosti on dobija zabranu prilaska Mariji. Međutim i pored toga, njoj je naloženo da dovodi ćerkicu u Centar za socijalni rad radi viđanja sa ocem.

A onda se desila poseta nakon koje je Marija primetila nešto što ju je sledilo.

Maja je htela da zaštiti sina Mihaila, a sud je kaznio: Ubijena žena plaćala kaznu od 600.000 dinara!

Nakon jednog od susreta s ocem, devojča je imala crvenilo oko usana i u predelu međunožja. Kako je mami objasnila tata ju je grebao bradom. To je utvrdio i pedijatar, koji je odmah pozvao policiju i slučaj je završio u tužilaštvu. Majka je nakon pregleda pedijatra otišla i u Centra za socijalni rad u Boru kako bi prijavila nadležnima do kojih saznanja je došla, ali tamo doživljava novi šok.

Da je dete preživelo traumu navodi i stalni sudski veštak u domenu neuropsihijatrije u januaru ove godine, ali to nadležnima iz Centra za socijalni rad izgleda nije bilo dovoljno.

Marija Šutulović / Izvor: Foto: Printscreen/ Facebook/ Marija Šutulović (Eli ljubav mamina)

Prvog avgusta Marija potpisuje protokol o viđanju deteta s ocem u kontrolisanim uslovima, a nekoliko dana kasnije, njoj ispred Centra oduzimaju dete i odvode u hraniteljsku porodicu.

Agoniju ove nesrećne majke produžava saznanje da hraniteljsku porodicu čine upravo majka i sestra njenog bivšeg partnera!

Pre mesec dana udavio sina i zaklao ženu: Monstrum u zatvoru NE PROGOVARA, ali to nije ONO NAJJEZIVIJE

Da bi se izmeštanje u hraniteljsku ili srodničku porodicu izvršilo potrebna je koordinacija s Centrom za porodični smeštaj.  Međutim, taj slučaj uopšte nije bio prijavljen ovom centru, a ta porodica se ne nalazi na spisku hraniteljskih porodica, niti je prošla potrebne procedure propisane zakonima.

Obrazloženje Centra za socijalni rad za smeštanje deteta u hraniteljsku porodicu bilo je to što je detetu u primarnoj porodici pretilo nasilje, odnosno nemogućnost viđanja s ocem. Kako bi to uklonili očigledno su odlučili da ocu daju neometan pristup detetu, s obzirom na to u kakvom se okruženju dete sada nalazi. Samo mesec dana pre oduzimanja deteta, tužilaštvo je podiglo optužni predlog za nedozvoljene polne radnje protiv oca, koji sada najverovatnije ima kontakt s detetom u nekontrolisanim uslovima. Priznaćete da je teško poverovati u suprotno.

Ubica iz Rakovice nije bio opasan?! Skandalozna procena Centra za socijalni rad isplivala na videlo!

U Centru za socijalni rad u Boru u avgustu su, nakon oduzimanja deteta, izjavili da je postupak sproveden po zakonu i da je dete iz primarne izmešteno u drugu porodicu u cilju njegove zaštite.

- Centar je već u dužem periodu radio sa roditeljima i pokušavao da preduzme mere zaštitite deteta. Izvršena je ozbiljna procena kada je doneta odluka izdvajanja deteta radi zaštite i obezbeđivanja dobrih uslova za njegov razvoj. U daljem periodu radićemo sa roditeljima i pružati im svu moguću podršku kako bi uspostavili roditeljske funkcije i mogli da preuzmu brigu o detetu - kaže direktor Centra za socijalni rad u Boru, Mirjana Mitrović.

 

Piše:
Srbija Danas
23.09.2017. 12:38
Pogledajte više