SKANDALOZNA PORUKA američkog ambasadora Skota: Srbi, priznajte Kosovo, pa Albanci neće da napadaju

30.05.2018. 10:02
Piše:
Srbija Danas/Informer
kajl-skot / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Ambasador naglasio da "incident dodatno naglašava potrebu za radom na sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine"

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot poručio je je juče da Srbija mora pod hitno da prozna Kosovo ukoliko želi da prestanu napadi albanskih ekstremista na Srbe u južnoj pokrajini?!

Komentarišući divljačko kamenovanje i prebijanje ljudi koji su na praznik Svete Trojice pokušali da obiđu lokalno groblje i crkvu u selu Petrič kod Kline, Skot je ocenio da "incident dodatno naglašava potrebu za radom na sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine"! Američki diplomata poručuje, dakle, da je priznanje lažne države jedini način da Srbi sačuvaju glave?!

Licemerna poruka

Prema Skotovim rečima, sporazum između Srbije i lažne države Kosovo treba da obezbedi sigurnost.

- Jučerašnji incident u Petriču dodatno naglašava potrebu za radom na sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije koji mora osigurati srpskom stanovništvu slobodu da učestvuje u političkom, društvenom i verskom životu na Kosovu bez straha za sopstvenu bezbednost - napisao je Skot na Tviteru.

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, na drugoj strani, kaže da Albanci imaju fašistički projekat - oni žele zemlju, ali ne i Srbe na toj zemlji.

- Priština će učiniti sve da se Srbi ne vrate na svoju zemlju. Međunarodna zajednica, iako je u skladu sa Rezolucijom 1244 preuzela odgovornost da obezbedi nesmetan povratak svima koji su otišli sa Kosova, sve vreme ćuti. Srbi su kamenovani i po ko zna koji put im je zabranjeno da na praznik odu do crkve, zapale sveću i obiđu grobove koji su uglavnom srušeni. Dva dana čekamo da se neko iz međunarodne zajednice oglasi i kaže da je ovo varvarstvo, divljaštvo, da je ovo ponašanje kriminalaca koji moraju biti kažnjeni. Dva dana, međutim, imamo tišinu koja govori više od reči. Izgleda da za Srbe nema ni pravde, ni prava. Nadamo se da će neko u EU smoći hrabrosti da progovori i kaže da za Srbe moraju da važe ista pravila kao i za bilo koga drugog. Nije valjda dozvoljeno ubijati Srbe ni na Kosovu ili bilo gde drugde ?! - podvlači Vulin.

Aleksandar Vulin / Izvor: Tanjug/​Sava Radovanović

Otkazati gostoprimstvo

Politikolog Aleksandar Pavić upozorava na činjenicu da se američki ambasador svrstao na stranu islamista i terorista radi iznuđivanja priznanja lažne države.

- Umesto bezuslovne osude jednog nasilnog, terorističkog, antihrišćanskog i anticivilizacijskog čina, Skot zapravo postaje deo Al Kaide, koja zastrašuje hrišćane dok ne postanu raja u terorističkoj državi. Skotu bi trebalo otkazati gostoprimstvo - zaključuje Pavić.

Piše:
Srbija Danas/Informer
30.05.2018. 10:02
Pogledajte više