SKGO: Mitrovica primer dobre lokalne samouprave

25.12.2016. 12:52
Sremska Mitrovica / Izvor: Foto: Profimedia
Krajnji cilj nam je da te promene osete građani, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) pozvali su Gradsku upravu Sremske Mitrovice da bude deo projekta „Regulatorna reforma“ kao primer dobre prakse rada organa lokalne samouprave.

ZELENI RATNIK IZ VRBASA: Ratko se ne boji da zagađivača nazove upravo tako – ZAGAĐIVAČ!

Efekti regulatorne reforme su: smanjenje administratornih prepreka, povećanje ekonomske efikasnosti privrede kroz uštede u direktnim i indirektnim troškovima, uspostavljanje održivog sistema donošenja kvalitetnih propisa u budućnosti, efikasniji, jednostavniji i jeftiniji birokratski sistem i unapređenje transparentnosti regulative kao doprinos smanjenju mogućnosti korupcije.

Sremska Mitrovica / Izvor: Foto: Profimedia

ONI SU TRAŽILI DA SE GLUMCI LJUBE NA POZORNICI: Građani OVOG srpskog grada su imali najzanimljivije primedbe

- Mi smo kao lokalna samouprava već godinama prepoznati kao neko ko maksimalno pokušava da skrati i olakša administrativne procedure, poštuje zakone i propise. Ova saradnja će nam pomoći da nastavimo tim putem i želja nam je da standardizujemo procese u našoj upravi. Želimo jasne procedure kako se postupa po određenim premetima i da ubrzavamo rešavanje premeta uopšte. Krajnji cilj nam je da te promene osete građani i da brže i lakše ostvaruju svoja prava. U tome će nam pomoći i potpisani Memorandum sa Stalnom konferencijom gradova i opština - rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

25.12.2016. 12:52
Pogledajte više