SPC SE OGLASILA ZBOG SKANDALOZNE PORUKE VIOLE FON KRAMON: Oštar odgovor lobistkinji za nezavisnost Kosova (FOTO)

07.12.2021. 17:05
Piše:
Srbija Danas
Viola Fon Kramon / Izvor: Foto: Profimedia/Ilustracija
Srpska pravoslavna crkva oglasila se povodom konstatacije poslanice Evropskog parlamenta iz redova zelenih Viole fon Kramon da SPC ne postoji, već da je reč o autonomnim eparhijama.

Saopštenje prenosimo u nastavku:

Srpska Pravoslavna Crkva postoji u Nemačkoj, kao deo jedne, nedeljive autokefalne Srpske Patrijašije. Ustav Srpske Pravoslavne Crkve i uredbe važe kao i bilo gde na njenom kanonskom području i na teoritoriji Nemačke, a sva crkveno-jerarhijska tela su obavezna da se po njima upravljaju. Na osnovu Ustava Srpske Pravoslavne Crkve odgovarajuće crkvene vlasti postavljaju i razrešavaju uprave svih tela i organa, a Sveti Arhijerejski Sabor postavlja i, po potrebi, razrešava eparhijskog arhijereja.

Podsetimo, lobistkinja za nezavisnost Kosova je sinoć na Tviteru objavila skandaloznu poruku o SPC napisavši da u Nemačkoj ne postoji SPC, već samo autonomne eparhije. To je objavila nakon susreta episkopom dizeldorfskim i cele Nemačke Grigorijem Durićem sa kojim se sastala u subotu, da bi odmah potom tu objavu obrisala.

Uz svo poštovanje, frau fon Kramon, ali važno je napomenuti da je Srpska pravoslavna crkva proruski entitet. Ako to promenite, biće sjajno, ali sumnjam - napisala je jedna korisnica na društvenoj mreži, nakon čega je usledio šokantan odgovor:

Viola fon Kramon / Izvor: Foto: Printscreen

Nema ovde "Srpske pravoslavne crkve", ovo su veoma autonomne eparhije koje se razlikuju od katoličke crkve. Popričajte sa episkopom, i iznenadićete se - odgovorila je Viola fon Kramon.

 

Piše:
Srbija Danas
07.12.2021. 17:05
Pogledajte više