Srbija dobija NOVU SPORTSKU DVORANU

28.02.2018. 16:00
Piše:
Tanjug
Vanja Udovičić / Izvor: MN Press
Objekat će biti multifunkcionalan i po najmodernijim standardima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je danas da će u toku godine početi radovi na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku u sklopu Nacionalnog trening centra.

Otvoren peti Sajam za treće doba: Ministri najavili veće penzije (FOTO)

Od sutra NEŠTO novo u Srbiji: PRVI ZAKON po EVROPSKIM STANDARDIMA

Nova dvorana u okviru kompleksa SRC "Košutnjak“ u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije prostiraće se na površini od 3,36 hektara, a ukupno vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.

- Cilj ovakvih ulaganja Vlade je da se i dalje razvija i unapredi sportska infrastruktura i to objektima kao što će biti ova multifunkcionalna dvorana koji ispunjavaju sve standarde i zahteve savremenog vrhunskog sporta. Na jednom mestu imaćemo obezbeđene sve uslove kako za optimalan trening, tako i za praćenje zdravstvenog stanja i oporavka sportista - rekao je Udovičić.

U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova.

Vučić sutra u Sofiji na sastanku lidera Zapadnog Balkana

Svaki od pomenutih sportova imaće autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, specijalizovana borilišta, streljanu i veštačku stenu, saune, prostorije za masažu, namenske teretane, kancelarije za trenere.

Prostorije u okviru multifunkcionalne dvorane namenjene svakom od pomenutih sportova prostiraće se na površini od po 800 do 1.000 kvadratnih metara, u skladu sa zahtevima pojedinačnih sportskih saveza, kao i standardima za ove sportove.

Posle sastanka sa Merkelovom: Na zvaničnom sajtu nemačke vlade osvanuo DOKAZ uvažavanja Srbije (FOTO)

Pored toga, na raspolaganju će biti i zajednički sadržaji u okviru objekta zona za relaksaciju, glavna teretana, sportska sala za takmičenja i sportove sa loptom.

- Želimo da svaki sport dobije svoju bazu i da se naši sportisti pripremaju u Srbiji, da ne idu u inostranstvo, već da sportisti iz drugih zemalja dolaze u naše centre - istakao je Udovičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, olimpijski šampion u rvanju, istakao je da ulaganjem u ovako veliki objekat na svetskom nivou, država pokazuje koliko su joj važni sportisti i sportski radnici.

- Ovom multifunkcionalnom dvoranom, koja će se izgraditi, stvaraju nam se izuzetni uslovi za treniranje, a na nama je da vredno treniramo i nastavimo da Srbiji donosimo medalje - rekao je Štefanek.

 

Piše:
Tanjug
28.02.2018. 16:00
Pogledajte više