SRBIJI SE SPREMA ZLO: 120 američkih oficira realizuje KRVAVI PLAN

04.05.2018. 22:19
Piše:
Srbija Danas/Srpski Telegraf
Foto: Profimedia / Izvor: Profimedia
U bazu Bondstil na KiM stigao odred smrti iz SAD

U bazu Bondstil stiglo je 120 američkih oficira, vojnih veterana, pripadnika zloglasnog odreda koji je omogućio Hrvatima da izvedu Oluju i etnički očiste Krajinu, a stoje i iza puča i pokušaja svrgavanja Erdogana u Turskoj. Prema podacima do kojih su došle srpske, ruske i turske obaveštajne službe, američki instruktori su poslati na Kosovo pod maskom obuke starešina buduće kosovske vojske, ali u stvari pripremaju oružane akcije protiv Srba na severu pokrajine sa krajnjim ciljem da se ta teritorija u potpunosti stavi pod kontrolu prištinskih vlasti.

Najveći broj ovih oficira prekaljen je u ratnim dejstvima širom planete. Angažovani su preko privatne američke agencije MPRI, koja konspirativno deluje pod više različitih imena i na stalnoj je vezi sa Pentagonom (centar američkih oružanih snaga), čije ciljeve u stvari i zastupa. Oni, po pravilu, deluju tamo gde treba sprovesti neke mračne ciljeve, a da zvanična politika Vašingtona ne bude prepoznata u njima.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun nedavno je nagovestio da je stotinak penzionisanih oficira iz SAD došlo da obučava vojsku Kosova ne iznoseći više detalja o tome. Prema obaveštajnim izvorima, oni su poslati na Kosovo nakon što se ispostavilo da ubistvo Olivera Ivanovića, a zatim i hapšenje Marka Đurića, nisu izazvali efekat koji je planiran i stvorili haos koji bi bio iskorišćen za preuzimanje severa Kosova.

Bondstil / Izvor: Profimedia

Nekadašnji obaveštajac Boža Spasić objašnjava da specijalizovana agencija MPRI ima zadatak da ruši režime u svetu, vrši atentate i priprema teren za sukobe u kriznim područjima:

- Reč je o privatnoj agenciji u kojoj službuju penzionisani pripadnici specijalnih jedinica. Njihova evropska centrala nalazi se u bivšoj velikoj američkoj vojnoj bazi u okolini Frankfurta, odakle se šalju na teren. Sigurno je i nedavno uhapšenog marinca Danijela Korbeta angažovao MPRI.

Direktor Veritasa Savo Štrbac odlično je upoznat sa delovanjem američkih agencija za slanje vojnih veterana jer je u Krajini takav angažman sa hrvatskom vladom doveo do Bljeska i Oluje.

ALBANCI SVE SLAGALI: Tačijev savetnik tvrdi da NEMA NIŠTA OD ZSO DOK BEOGRAD NE POTPIŠE SPORAZUM!

- Bilo je i tada jasno da je u pitanju produžena ruka američke administracije. Poznato je da je ta organizacija oktobra 1994. zaključila ugovor sa hrvatskom vladom za visoku sumu - kaže Štrbac.

Stručnjak za bezbednost i međunarodni terorizam Dževad Galijašević smatra da je kontigent odsluženih američkih generala na Kosovu jednako opasan kao da je stiglo 1.000 već obučenih vojnika:

- Na terenu je veoma lako naći dovoljan broj Albanaca koji će uraditi posao pod tako kvalitetnim i stručnim vođstvom. MPRI, koji danas posluje pod više imena, a onda i organizacije Blekvoters i Akademi, uvek u svojoj strukturi ima mnogo više generala sa tri ili četiri zvezdice nego Pentagon.

 

Piše:
Srbija Danas/Srpski Telegraf
04.05.2018. 22:19
Pogledajte više