Stefanović uputio čestitke kineskoj armiji povodom Dana Narodnooslobodilačke armije (FOTO)

30.07.2021. 16:33
Piše:
Srbija Danas
Nebojša Stefanović / Izvor: Foto: InstagramPrintscreen/nebojsa__stefanovic
Ministar odbrane zahvalio je kineskim prijateljima na donacijama vakcina

Ministar odbrane Republike Srbije, Nebojša Stefanović, uputio je čestitke kineskom potpredsedniku Centralne vojne komisije NR Kine, Džangu Jousjuu i ministru nacionalne odbrane Vei Fengheu sutrašnji praznik.

Stefanović je, tom prilikom, na svom Instagram profilu podelio fotografiju uz koju je napisao slede:

- Čestitao sam potpredsedniku Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine generalu Džangu Jousjuu i ministru nacionalne odbrane generalu Vei Fengheu 
sutrašnji Dan Narodnooslobodilačke armije Kine. Ponosni smo na visok nivo saradnje između dva ministarstva i dve vojske i drago mi je da se nastavlja trend unapređenja naših odnosa i u vojno-vojnoj i vojnotehničkoj oblasti. Dugujemo ogromnu zahvalnost našim prijateljima iz Kine na donacijama vakcina za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i ukupnoj pomoći tokom pandemije kovida. To je samo još jedna u nizu potvrda našeg čeličnog prijateljstva - napisao je Stefanović.

NR Kina sutra obeležava 94. godišnjicu od osnivanja Narodnooslobodilačke armije Kine. Narodnooslobodilačka armija osnovana je 1. avgusta 1927. godine kao kineska Crvena armija, oružane snage Komunističke partije Kine. 

 

Piše:
Srbija Danas
30.07.2021. 16:33
Pogledajte više