STIGLA POTVRDA IZ PRIŠTINE: Tači i Mustafa idu u Brisel!

22.01.2017. 17:33
Piše:
Tanjug
Isa Mustafa i Hašim Tači / Izvor: Profimedia
U nastavku Briselskog dijaloga Prištinu će predstavljati Hašim Tači i Isa Mustafa

U nastavku Briselskog dijaloga, koji je zakazan za utorak, Prištinu će predstavljati tzv. predsednik Kosova i Metohije Hašim Tači i pokrajinski premijer Isa Mustafa, pišu tamošnji mediji.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku Federika Mogerini sazvala je za utorak novi sastanak na visokom nivou.

NIKOLIĆ O SASTANKU SA ALBANSKOM STRANOM: Poštovanje sporazuma je uslov za mir

Izvori "Gazete" navode da će se Tači i Mistafa sastati u Briselu sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem.

Brisel / Izvor: Profimedia

List prenosi i izjavu Tačijevog savetnika Adrijana Arifaja, koji je međutim rekao da ne može da potvrdi da je Tači pozvan na sastanak u Briselu i dodao da će to proveriti u ponedeljak.

Premijer Vučić je ranije danas izjavio da će u utorak u večernjim časovima nastaviti dijalog sa predstavnicima Prištine u Briselu, i da će na taj sastanak ovog puta ići i predsednik Tomislav Nikolić.

VUČIĆ: Srbiju će u razgovoru s Albancima predstavljati predsednik Nikolić

Vučić je dodao da veruje da će prištinska strana u Brisel dovesti svoje najviše predstavnike. On je, takođe, rekao da veruje da će razgovori biti uspešni i dodao da će Beograd uložiti mnogo truda i rada da bi se obezdedila ekonomski sigurna budućnost za građane u Srbiji.

Piše:
Tanjug
22.01.2017. 17:33
Pogledajte više