Sve je spremno za spektakl: Pripreme za vojnu vežbu "Vek pobednika 1918-2018"

07.11.2018. 15:32
Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
Vojska Srbije / Izvor: Profimedia
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović prisustvovali su danas atraktivnom prikazu Specijalne brigade Kopnene vojske i Vojne policije na poligonu "Međa" kod Leskovca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, ministar Vulin i general-potpukovnik Mojsilović uverili su se u spremnost starešina i vojnika za vojnu vežbu "Vek pobednika 1918-2018", koju Vojska Srbije organizuje povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata.

Kad su SRBI I RUSI UJEDINJENI, Evropa se TRESE: Brisel UPLAŠEN zbog vojne saradnje sa Moskvom

Tom prilikom, srpski vojnici demonstrirali su vojnom vrhu deo prikaza koji će u čast slavnih predaka narednih dana izvoditi na čak 10 lokacija širom zemlje.

Vojska Srbije / Izvor: Profimedia/ilustracija

Rukovodilac vežbe, potpukovnik Dragan Kužet iz Komande Specijalne brigade istakao je da je u okviru priprema za realizaciju ove taktičke vežbi s bojevim gađanjem danas prikazana provera pripremljenosti jedinica na temu "Ojačani bataljon vojne policije u protivterorističkoj operaciji".

- Na vojnom kompleksu "Međa" nalaze se jedinice Specijalne brigade, Treći bataljon Vojne policije, kao i pripadnici RV i PVO. Sama taktička vežba s bojevim gađanjem ima više celina, među kojima su najznačajnije specijalni desant, klasični desant, napad timova na terorističku bazu, napad timova na teroriste koji se izvlače i napad timova na vozilo i bekstvo terorista u samom vozilu. Vežba je veoma dinamična i ovo je samo deo prikaza osposobljenosti pripadnika Specijalne brigade i Kopnene vojske Vojske Srbije u realizaciji namenskih zadataka - naglasio je potpukovnik Kužet.

POTVRĐENO: OVO je 10. zemlja koja povlači priznanje Kosova

Današnjoj smotri pred vežbu prisustvovali su i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba VS Petar Cvetković, komandant Kopnene vojske Milosav Simović, komandant RV i PVO Duško Žarković, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Ilija Todorov i komandant Specijalne brigade Miroslav Talijan.

Vojska Srbije će stogodišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu obeležiti vežbom "Vek pobednika 1918-2018" na čak deset lokacija — vojnim kompleksima "Pasuljanske livade", "Međa“, "Orešac", "Borovac", zatim na privremenim poligonima "Pešter" i „Titel“, kao i u rejonima Jastrepca, Zvorničkog jezera i Sremske Mitrovice.

BLOKIRAN DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE!

Posebno atraktivan segment biće upriličen na Vojnoj akademiji u Beogradu, gde će pripadnici bataljona Vojne policije za specijalne namene "Kobre" pokazati znanja i veštine koje krase najelitnije pripadnike srpske Vojske, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
07.11.2018. 15:32
Pogledajte više