Tači OČAJNIK: Ide pravo u Vatikan da se ISPOVEDI, a onda kod Pensa da ga MOLI za albansku stvar

26.09.2017. 22:07
Piše:
Tanjug
Hašim Tači / Izvor: Profimedia
Evo o čemu će razgovarati sa njima nekadašnji lider OVK

Predsednik kvazi države Kosovo Hašim Tači sutra putuje u Vatikan, gde u četvrtak očekuje prijem kod papa Franje, a potom odlazi u SAD gde će od američkog potpredsednika Majka Pensa zatražiti uključivanje SAD u dijalog Beograda i Prištine, saopšteno je na njegovom sajtu.

(UŽIVO) Predsednik odgovara na sva pitanja: Kosovo NIJE IZGUBLJENO

Stefanović zahvalan Kini na podršci oko Kosova: Srbija sa Interpolom protiv terorizma i kriminala

Papa Franja / Izvor: Profimedia

Navedeno je da će Tači, pored ostalog, papu obavestiti o političkim procesima na Kosovu nakon formiranja novih institucija, a da će razgovarati i o stvaranju Komisije za istinu i pomirenje i "procesu normalizacije odnosa između 'Kosova' i Srbije koji teži zaključivanju vekovnog sukoba i pomirenju dva naroda".

Kosovo neće dobiti stolicu u UN: Albanci gluvare po hodnicima zgrade u Njujorku

Majk Pens / Izvor: Profimedia

Posle sastanka sa papom, kako je saopšteno, Tači će otputovati u SAD, gde će ga "u Beloj kući dočekati zamenik predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Majkl Pens".

Navedno je da će na ovom sastanku Tači "zatražiti nastavak američke podrške jačanju međunarodne subjektivnosti, ekonomskom razvoju 'Kosova' i procesu evro-atlantskih integracija".

NAPAD iz zasede kod Zubinog Potoka: IZREŠETANO vozilo Granične policije Kosova

Tači će, kaže se u saopštenju, zatražiti i "uključivanje SAD u poslednju fazu procesa dijaloga" Beograda i Prištine, "kao garanta mira i stabilnosti u regionu".

 

Piše:
Tanjug
26.09.2017. 22:07
Pogledajte više