Testovi za vožnju puni glupih pitanja: Kandidati za polaganje vozačkog suočeni sa bizarnim zadacima

24.06.2017. 07:43
Piše:
Srbija Danas/Informer
Autoškola / Izvor: Profimedia
Pogledajte kakvi zadaci su u pitanju

Kandidati za polaganje vozačkog ispita moraju da rešavaju testove koji su prepunih bizarnih, glupih i potpuno nepotrebnih pitanja.

UPOZORENJE SVIM BUDUĆIM VOZAČIMA! Testovi za vožnju puni GLUPIH PITANJA samo da biste PALI!

Da li znate zbog čega se reč TRANS piše sa zvezdicom? (TRANS*)

Veliki broj ovih zadataka nema apsolutno nikakvu praktičnu primenu, a na neka je gotovo nemoguće dati odgovor jer izgledaju kao da se sa takmičenja iz fizike, a ne iz testova za vožnju. Primera radi, da bi položili vozački ispit, kandidati moraju da znaju koliki ugao zaklapa tablica sa automobilom, kako izgledaju brave proizvedene posle 1987, ali i šta je “zbir najvećih dozvoljenih masa vozila koje čine skup, umanjen za vertikalno opterečenje“, šta god to značilo...

Stručnjaci kažu da ova pitanja nemaju nikakvu svrhu i da su koncipirana kao da im je cilj da namerno obore kandidate na ispitu. Profesor na Saobraćajnom fakultetu Milan Vujanić kaže da takvi bizarni i dvosmisleni zadaci samo zbunjuju one koji ih rešavaju.

- Takvo je na primer pitanje vezano za brave na vozilima. Niko od kupaca ne može da utiče na to kakve će brave biti ugrađene u automobil. To određuju proizvođači. Samim tim vlasnik vozila nije odgovoran ukoliko je njegov automobil ugrađena jednostepena umesto dvostepene brave. I zato taj zadatak nema apsolutno nikakvu svrhu.

testovi za vožnju / Izvor: Foto: vozacisrbije.com
Piše:
Srbija Danas/Informer
24.06.2017. 07:43
Pogledajte više