Pronađeno 5 masovnih grobnica Srba u Albaniji: Izvadili im ORGANE, pa leševe bacili u poljanu

14.06.2018. 06:17
Piše:
Srbija Danas/Srpski telegraf
OVK / Izvor: Profimedia
Monstruozna dela nad Srbima

Najmanje pet masovnih grobnica sa posmrtnim ostacima Srba nalazi se na teritoriji Albanije.

Najveće i najzloglašenije stratište Srba bila je žuta kuća, gde su ljudima vađeni organi, a nedaleko od nje, u poljani kod sela, bacani su leševi.

Prema podacima do kojih su došli istražitelji Ujedinjenih nacija, na severu Albanije, odmah uz granicu sa Kosovom, bili su logori gde su dovodili i mučili Srbe.

- Postoji opravdana sumnja da se pored tih mesta nalaze masovne grobnice. Oni koji nisu preživeli mučenja, razne torture zakopavani su blizu tih logora – navodi sagovornik Srpskog telegrafa koji je bio upućen u ta dešavanja.

UČK, OVK / Izvor: Profimedia

S druge strane, Jugoslav Petrović, srpsko- francuski agent i kontraobaveštajac, potvđuje da se u Albaniji nalaze masovne grobnice, ali da ih ima duplo više, bar deset.

U izveštaju u UN konkretno se nalaze lokacije gde su zakopani Srbi.

- Na poljani kod mosta Burelj u Albaniji, udaljenoj 1,6 kilometara od žute kuće, nalazi se masovna grobnica - piše u izveštaju UN.

Istraživači su naveli da sumnjaju da su tu pokopana tela Srba, Roma, i nelojalnih Albanaca koje je "oslobodilačka vojska Kosova" u saradnji sa albaskim vlastima odvodila u psihijatrisku bolnicu i tu im vadila organe. Pored toga se navodi da su žrtve dovođene sa brojnih mučilišta u Albaniju.

- Logori i zatvori nalazili su se u obližnjim albanskim mestima, Tropolja, Kuks, Bajram Curi, Koljš, kao i kod rudnika Deva, koji se nalazi na Kosovu i Metohiji – nalazi se u izveštaju UN.

Veljko Odalović, predsednik Vladine komisije za nestala lica, već deset godina insistira da se masovne grobnice istraže.

Veljko Odalović / Izvor: Media Centar

- Potrebno je prisustvo naših organa na tim lokacijam. Biće mi drago da je ova informacija tačna, da i pored žute kuće postoje još lokacija koja su potecialna groblja.

Ono što će vratiti veru i nama i porodicama da se raščisti da li postoje grobnice, ako postoje uzme DNK posmrtnih ostataka i konačno otkrije mesto gde su sahranjeni ljudi koji su bili predmet trgovine ljudskim organima – kaže Odalović.

Jugoslav Petrović, srpsko - francuski agent i kontraobaveštajac, potvđuje da se u Albaniji nalaze masovne grobnice, ali da ih ima duplo više, bar deset.

- To je deset lokaliteta na kojima se nalaze i Albanci koji su bili protiv sistema, ima i Srba i Roma. Sve njih su ubijali pripadnici UČK u periodu od 1998. do 2000. Ubijali su sve redom – kaže Petrušić.

Obaveštajac koji je radio i za francusku tajnu službu tvrdi da su sve informacije koje je izneo, su podaci koje imaju NATO snage. Ovo se koristi protiv samoprozvanog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

- On nije imao vremena da to skloni, pa ga Albanci sada time ucenjuju, odnosno Edi Rama tzv. premijer Albanije, pa zato pristaju na svaki vid ucene – objašnjava Petrušić.

 

Piše:
Srbija Danas/Srpski telegraf
14.06.2018. 06:17
Pogledajte više