U čast oslobodilaca Beograda: Vojska sprema spektakl na nebu (VIDEO)

15.10.2017. 17:13
Piše:
Srbija Danas/RTS
Vojska / Izvor: Foto: Youtube Printsvreen/RTS
Građani će moći da vide migove

Vojska Srbije spremno dočekuje proslavu Dana oslobođenja Beograda kada će u okviru "Slobode 2017" prikazati najsavremeniju opremu i obučenost svojih pripadnika, rekao je gostujući u Dnevniku RTS portparol vojske, kapetan fregate Jovan Krivokapić.

Odnosi Srbije i Turske ušli u novo doba: Oni su Aleksandar Karađorđević i Kemal Ataturk XXI veka

NASTAVLJA SE MALTRETIRANJE KOSOVSKIH SRBA: Milanka krenula u Peć, uhapšena na Jarinju

Građani će tada na aerodromu Batajnica moći da vide i migove koji su stigli iz Rusije, ali oni neće učestvovati u naletu avijacije, kaže kapetan Krivokapić.

- Čitav program "Slobode 2017" biće veoma zanimljiv uz učešće 2.200 pripadnika vojske, 130 različitih vozila i 30 aviona i helikoptera. Naleti avijacije, različite pokazne vežbe i simulacije talačkih kriza kao i tzv. "super" vojnici opremljeni najsavremenijom opremom i naoružanjem biće svakako najatraktivniji - rekao je kapetan Krivokapić.

Jovan Krivokapić / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/RTS

Vojnici opremljeni po konceptu 1.500 nalaze se u različitim jedinicama VS i predstavljaju takozvane specijalne snage koje se prve okupljaju i reaguju u vanrednim situacijama. 

U završnom delu programa građani će moći da vide i nalet avijacije.

- Moći će da vide vazduhoplovni defile 30 letelica od "migova" 29 preko "orlova", "lasti" do transportnih helikoptera - kaže pilot na "migu 29" i pomoćnik rukovodioca prikaza za letački program pukovnik Aleksandar Piposki.

CARSKIM REZOM SE RODI SVAKA DRUGA BEBA: Ginekolozi otkrivaju zašto je to zabrinjavajuće

Letelice koje su nedavno stigle iz Rusije takođe će biti prikazane građanima na aerodromu u Batajnici, a kada budu spremni za poletanje čeka ih dovoljan broj obučenih pilota, naveo je pukovnik Piposki.

- Već sada ima dovoljan broj pilota obučenih za "migove 29", naši piloti stalno učestvuju na vežbama u regionu i svetu, a nedavno su ravnopravno sa ruskim kolegama učestvovali na vežbi održanoj u Rusiji - rekao je pukovnik Piposki.

Potvrđen je i nastup ruske akro-grupe "Striži".

- Njihov dolazak očekujemo svakog dana. Oni upravo lete na "migovima 29" i imaju veoma atraktivan program - kaže pomoćnik rukovodioca prikaza za letački program.

"Slobodi 2017" prisustvovaće najviše državno rukovodstvo, a očekuje se i dolazak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i drugih međunarodnih delegacija.

 

Piše:
Srbija Danas/RTS
15.10.2017. 17:13
Pogledajte više