U PITANJU JE BIO NESPORAZUM: Poznato šta se tačno desilo prilikom legitimisanja sina Zdravka Krivokapića u Beogradu

11.09.2021. 11:03
Piše:
Srbija Danas/borba.me
Zdravko Krivokapić / Izvor: Foto: e-stock/Petar Jovanović/SD/Saša Džambić/Ilustracija
Sin predsednika Vlade Zdravka Krivokapića i član njegovog obezbeđenja bili su akteri incidenta, tačnije nesporazuma, u Beogradu koji je u kratkom roku razrešen, potvrđeno je medijima iz više izvora.

Kako je saopšteno, sin Zdravka Krivokapića i član njegovog obezbeđenja bili su u večernjim časovima u jednu lokalnu streljanu u Beogradu gde su vežbali pucanje.

Po zakonu, Krivokapićeva deca su štićene ličnosti i to se odnosi i na boravak van državnih granica Crne Gore.

POLICIJA IZVRŠILA KONTROLU VOZILA U KOM SE NALAZIO KRIVOKAPIĆEV SIN: MUP Srbije raskrinkao laži o navodnom maltretiranju

POLICIJA IZVRŠILA KONTROLU VOZILA U KOM SE NALAZIO KRIVOKAPIĆEV SIN: MUP Srbije raskrinkao laži o navodnom maltretiranju

"NEZAKONITO" DPS podneo krivičnu prijavu protiv Krivokapića

"NEZAKONITO" DPS podneo krivičnu prijavu protiv Krivokapića

SUSPENDOVANI PILOTI KOJI SU ODBILI DA PREVEZU PATRIJARHA I MITROPOLITA NA CETINJE! Pokrenut disciplinski postupak

SUSPENDOVANI PILOTI KOJI SU ODBILI DA PREVEZU PATRIJARHA I MITROPOLITA NA CETINJE! Pokrenut disciplinski postupak

Vlasnik streljanje je primetio da oni imaju pištolje u torbicama, nije znao o kome se radi, pa je policiji Beograda prijavio to jer je video da ulaze u auto podgoričkih tablica.

Pošto su oni bili vozilom podgoričkih tablica, a zbog sukoba koji tinjaju među kriminalnim klanovima, policija je, ne znajući o kome se radi, tražila da prva policijska patrola zaustavi vozilo i legitimiše ta dva lica.

Pošto se podgoričko vozilo nije zaustavilo na Autokomandi, patrola je krenula za njima.

Kada su ih sustigli kod kuće gde žive, policija opkolila vozilo, tražila da momci izađu iz auta da bi ih legitimisali. Sve to je trajalo, ne više od 10-tak minuta, dok se nije utvrdilo o kome se radi.

Policija je postupila po zakonu, čim je utvrđeno o kome se radi, nesporazum je rešen, sve je završeno na najbolji mogući način i o tome je obavešeten i premijer Zdravko Krivokapić.

Zdravko Krivokapić / Izvor: Profimedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije ističe da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i ističe da je policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu.

- Naime prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M.K., sin crnogorskog premijera i B.D. član njegovog obezbeđenja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva.

Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primjećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom Mercedes ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski Venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila. Postupajući po procedurama kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica.

Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavili im lično naoružanje.

Na osnovu svih iznijetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupanu skladu sa zakonom, izvršila proveru i utvrdila ko su lica koja poseduju oružje, što bi verujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija sveta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu?

Ističemo da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Krivokapić koje žive u Beogradu ali da su to odbile.

Takođe, očekujemo od naših ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe - saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Piše:
Srbija Danas/borba.me
11.09.2021. 11:03
Pogledajte više