Uspomene iz detinjstva predsednika Vučića: "Putovali smo do mora ceo dan! Prvo smo vozili "ladu", pa "128"..."

02.11.2018. 14:55
Piše:
Srbija Danas/Al Jazeera Balkans
Aleksandar Vucic / Izvor: Tanjug/​Rade Prelić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu je otkrio dosada nepoznate detalje iz svog najranijeg detinjstva

- Sećam se, moj otac je radio u boljim firmama - Turistički savez Jugoslavije, Narodnoj banci Jugoslavije - velika plata u to vreme bila. Ali, kada smo uzeli prvo "ladu", pa "128", mi smo bili srećni - kazao je predsednik Srbije evocirajući uspomene iz detinjstva u emisiji "Tada i sada", autora Gorana Milića na Al Džazira Balkans.

"Hvala tim ljudima, ali..." Vučić se obratio DIREKTNO IZ VARNE i zatražio samo JEDNU STVAR OD TRAMPA! (FOTO)

- Trpali smo sendviče, kao pravi paradajz turisti i putovali ceo dan do mora, bez obzira da li je to bio Umag ili Promina kod Makarske - dodao je Vučić u intervjuu u kojem je govorio o mentalitetu, o nostalgiji za prošlim vremenima i današnjici u Srbiji.

Uvodna reč premijera Bugarske: Borisov poželeo dobrodošlicu liderima Srbije, Grčke i Rumunije

Na pitanje novinara da prokomentariše podeljeno mišljenje u Srbiji oko života u komunizmu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da misli da svima nama na Balkanu, ne samo u Srbiji nije lako ugoditi.

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

- Kroz srpsku istoriju ne postoji nijedan period kojim su Srbi bili zadovoljni. Od vremena Karađorđa, Miloša, preko Milana i Aleksandra, do kralja Petra, Aleksandra, Tita, i svih posle njih. Srbi nikada nisu bili zadovoljni. Srbi postanu zadovoljni, tek kada prođe 30 godina i kada se sa nostalgijom sećaju svoje mladosti, nego što su objektivni kriterijumi - naglasio je Vučić i dodao da ljudi danas žive bolje.

Sastanak Vučića sa izraelskim premijerom: Odlična saradnja u svim oblastima, Netanijahu uskoro u Beogradu

- Sećam se, moj otac je radio u boljim firmama - Turistički savez Jugoslavije, Narodnoj banci Jugoslavije - velika plata u to vreme bila. Ali, kada smo uzeli prvo "ladu", pa "128", mi smo bili srećni. Po ceo dan smo putovali do mora, bez obzira da li je to bio Umag ili Promina kod Makarske. I sada natrpate, kao pravi parajadz turisti sve sendviče u posebne kofe, ali biste bili srećni i zadovoljni. Danas, ukoliko izgubite pola sata više i ako ne putujete u duplo skupljem, bržem i većem automobilu, bili biste nezadovoljni, psovali sve na svetu i svi drugi bi bili krivi zbog svega što se desilo - rekao je Vučić i podsetio koliko se promenio život, te da nismo imali ni pejdžere, mobilne telefone i da je svetska ekonomija napredovala.

Vučić na zajedničkoj konferenciji u Varni: Uz vašu podršku, Srbija će izbeći BILO KAKAV SUKOB!

- Da li je taj napredak doneo i nove moralne norme, da li smo mi postali bolji, to je diskutabilno - kazao je Vučić.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Piše:
Srbija Danas/Al Jazeera Balkans
02.11.2018. 14:55
Pogledajte više