NIKOLIĆ OŠTRO: Albanci su hteli rat, svaki novi pokušaj završiće se loše

15.01.2017. 12:38
Piše:
Srbija Danas
Tomislav Nikolić / Izvor: Foto: Tanjug/Rade Prelić
Predsednik se obratio iz Generalštaba Vojske Srbije

- Čini mi se da su ovi događaji vezani za voz trzaji odlazeće američke administracije - kaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić nakon završenog sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost.

Kako je naveo, sporazumi iz Brisela služe da se Srbija podseti na šta se obavezala, a da ih Albanci jednostavno pogaze.

- Razgovaramo sa svetskim autoritetima, šta se sprema. EU nije u stanju da daje pravi odgovor kao i NATO. I u toj situaciji kada bi desetine hiljade Srba ostavili bez zaštite. Nikad nećemo izazvati sukob, otpočeti, ali svoj narod nikada nećemo ostaviti na cedilu. Očigledno da sporazumi u Briselu služe da ih Albanci iz privremenih institucija pogaze - rekao je Nikolić i dodao da će Srbija postupiti po Ustavu:

OGLASILA SE I MOGERINI: EU poziva Beograd i Prištinu da pokažu uzdržanost i razum

Albanci su hteli rat

- Pojavljivanje jednice ROSU bio je znak da Albanci žele rat. Upozoravam sve u privremenim inisitiucijama u Prištini, da ne ustupaju na teritorije gde ne mogu da budu.Mi ne želimo rat, ali po ustavu smo dužni da zaštitimo svoj pedalj teritorije i građane.Svaki novi pokušaj završiće se loše, o tome neka razmišljaju Albanci i njihovi sponzori.

Predsednik je takođe pozvao EU da odgovori na izjavu koju je sinoć na vanrednoj konferenciji u Prištini dao samoproklamovani premijer Kosova Isa Mustafa.

- Predmet dijaloga u Briselu treba sada da bude samo voz, odnosno sloboda kretanja, inače ne vidim o čemu treba da pregovaramo s privremenim institucijama Prištine i EU - kazao je predsednik.

ALBANCI UMALO IZAZVALI RAT ZBOG VOZA! Šta je bio krajnji cilj provokacija Prištine

Podsetimo, Sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost predsedavao je predsednik Srbije Srbije Tomislav Nikolić. U radu su učestvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Djorđević, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

Piše:
Srbija Danas
15.01.2017. 12:38
Pogledajte više