Predsednik u obilasku radova na rekonstrukciji: Želim da ono što kažem na Kosovu vredi i za 50 godina (FOTO)

17.08.2018. 11:11
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas
Građevinski poslovi od septembra

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas pripremne radove dogradnje, rekonstrukcije i adaptacije centralnog objekta Kliničkog centra Srbije.

Prema najavama nadležnih, radovi će biti izvođeni u dve faze, radi neometanog funkcionisanja klinčkog centra u kojem se leče građani cele zemlje. Sada počinje prva faza i predvđeno je da traje 36 meseci.

- Danas je veliki dan za Srbiju, ne samo za Beograd. Ovo su dani za koje živite i radite. Ovo su dani zbog kojih se borite i koji pokazuju da je vredno boriti se i raditi naporno.

Pre tačno 45 godine izglasana je u Narodnoj skupštini odluka da se gradi Klinički centar Srbije. Dvanaest godina se radilo na master planu da bismo danas krenuli u stvarne radove - rekao je predsednik Aleksandar Vučić najavljujući da će Srbija dobiti moderan klinički centar, te da će biti više od 1.200 ležajeva u bolnici, što će KCS načiniti ubedljivo najvećim zdravstvenim centrom u regionu.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Predsednik je ocenio da je ova rekonstrukcija vrlo bitna i zbog zadržavanja zdravstvenih radnika u zemlji.

- Radovi ne smeju da kasne ni dana, a taman kad se bude završili radovi na KCS-u, biće novi izbori za predsednika Srbije i ja ću na kraju svog mandata moći da se pohvalim nečim velelepnim - rekao je zahvalivši se svima koji su preuzeli teret reformi zahvaljujući kojima Srbija danas napreduje.

- Želim vam uspeh, srećan početak radova i da budete nasmejani baš kao što ste danas. Živela Srbija!

Vučić u Dnevniku: Merkelova nije neprijatelj, već iskreni prijatelj

Predsednik je u obilasku radova na rekonstrukciji govorio i o pitanju Kosova.

- U svetu imate onih koji bi mnogo želeli mir, imate onih koji bi to želeli manje, imate takvih i u zemlji. Ništa to nije novo - rekao je u odgovoru na novinarsko pitanje o situaciji u kojoj se zemlja nalazi.

- Ja ću da se borim koliko mogu. Hoću da ostane zapisano u istoriji da sam probao taj problem da rešim - rekao je Vučić dodajući da je ponosan zbog toga što će iza njega ostati najviše kliničkih centara i puteva, te da opozicija neće moći da obiđe sve ono što on otvori.

Ujedno, istekao je svoje zalaganje za ubrzan razvoj Niša i najavio skoru posetu jugu Srbije.

Detalj isusreta sa Tačijem?

- Neću da rušim ni najmanju priliku da do dogovora dođe i za to od mene nijedan detalj nećete čuti. Neki su me pitali jutros: "Milošević je imao Gazimestan. Šta ćeš ti, Vučiću, da imaš u Mitrovici?" Ja ću da razgovaram svakako sa građanima. Milošević je sigurno imao dobru nameru, ali se to pretvorilo u suprotnost, zato ne može da nosi istorijske zasluge - ocenio je predsednik istučući da je budućnost najbitnija i za Srbe na Kosovu i za celu Srbiju.

- Pisaću svoje obraćanje koliko sutra. Nešto više ću znati nakon razgovora u Briselu - kazao je predsednik: - To što ću reći sutra na Kosovu nadam se da će u vrednosnom smislu moći da važi i za 50 i za 100 godina, a ne da ono što izgovorim pojedu neki sledeći izbori ili neka televizijska emisija.

Vulin tvrdi: Vučić se upustio u nešto što pre njega niko nije hteo! (VIDEO)

Inače, izgradnja nove kule i rekonstrukcija postojeće zgrade Kliničkog centra Srbije počeće u septembru. Ugovor je već potpisan, a izvođači imaju obavezu da do 24. avgusta dostave bankarsku garanciju Evrospkoj investicionoj banci koja finansira projekat.

Izvođač radova, konzorcijum koji čine GH Holding i Delta inženjering, dao je ponudu čija je vrednost 68.963.403,13 evra, u okviru koje će, u prvoj fazi radova, biti izgrađeno novih 86.000 kvadrata prostora, a Klinički centar Srbije dobiti kompletno nov Urgentni centar i dijagnostiku, uz 20 novih operacionih sala i 500 bolesničkih soba.

 

Piše:
Tanjug
17.08.2018. 11:11
Pogledajte više