Velika pobeda srpske diplomatije u UN: Još 10 zemalja povlači priznanje KiM

30.09.2018. 15:08
Piše:
Tanjug
Ivica Dačić / Izvor: Profimedia
Neke države i ne znaju da su podržale nezavisnost srpske pokrajine

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će do kraja godine između pet i 10 zemalja povući priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije!

- To je ishod sastanaka koje je srpska delegacija imala protekle nedelje tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija – kaže šef srpske diplomatije.

Dačić kaže da neke zemlje i ne znaju da su priznale nezavisnost KiM.

Ivica Dačić / Izvor: Profimedia

- Ministar spoljnih poslova Somalije mi je rekao da smatraju da je KiM deo Srbije i da podržavaju teritorijalni inegritet. Ja mu kažem, hej, čoveče, ali vi ste priznali Kosovo. Ja aktivno radim na tome da se revidira spisak zemalja koje su priznale Kosovo, ali tome se protive privremene vlasti u Prištini, jer to ne smeju da kažu svojim građanima – kaže Dačić.

EKSKLUZIVNA VEST: Ćelije u Hagu se HITNO prazne, slede hapšenja za zločine na KiM, Tači prvi na listi?

Podseća i da je tokom sastanaka u UN saznao da Oman, Uganda i Lesoto nisu priznale nezavisnost KiM, a da ih je Priština svrstala u zemlje koje to jesu učinile.

HITNO stiže u Beograd: Zbog incidenta na KiM šef NATO dolazi kod Vučića

Dačić se osvrnuo na posetu prištinske delegacije u UN. On je istakao da je Srbija uputila protest UN kao i prethodnih godina jer prištinska delegacija zloupotrebljava prisustvo u Njujorku.

Naveo je i da je prištinsku delegaciju činio 41 čovek što je bila delegacija veća od onih koje su imale neke velike države.

 

Piše:
Tanjug
30.09.2018. 15:08
Pogledajte više