VELIKA SRAMOTA: Grigorije se sastao sa lobistkinjom za nezavisno Kosovo

06.12.2021. 19:38
Piše:
Srbija Danas
Viola fon Kramon / Izvor: Foto: Printscreen/Twitter
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon, i lobistkinja za nezavisno Kosovo sastala se sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem Durićem.

Kako je lobistkinja za nezavisno Kosovo istakla na svom Tviter nalogu, njih dvoje su razgovarali o zajedničkim izazovima i međureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Nemačkoj.

- Iskoristimo ono što nas spaja za dobrobit svih nas - istakla je ona. 

Viola fon Kramon, lobistkinja za nezavisnost Kosova i mentorka Dobrice, Zelenovića, Ćute, Kurtija i onih koji neprestano rade protiv Srbije, lobira već dugo da Kosovo postane nezavisna država, a može se i videti da promoviše skupove beogradske opozicije i da svojim stalnim oglašavanjem poručuje da je na strani Aljbina Kurtija, Dobrice Veselinovića i Nebojše Zelenovića.

Viola fon Kramon je u intervjuu za đilasovske medije podržala blokade puteva lažnih ekologa i pozvala na prolivanje krvi izjavom da "Vlast u Srbiji jedino poznaje jezik sile i nasilja".

Osvedočeni srbomrzac Viola fon Kramon je i jedan od lidera evroparlentaraca koji bi da stanu na put evropskoj Srbiji.

Do sada, ja ne vidim da će potrebne reforme biti realizovane, ne mislim da će te reforme biti sprovedene, što je preuslov za otvaranje klastera. Videli smo i reakciju EK i možemo samo da se nadamo da će biti strogi, da će poštovati vrednosti i da neće podrivati sopstvenu procenu od pre nekoliko godina. Kada sam pre mesec dana bila u Srbiji, postojala je jasna skepsa kod mnogih eksperata sa kojima smo razgovarali o tome da li je Srbija uradila dovoljno, da li je uradila domaći zadatak i rekli su da nije vreme za otvaranje poglavlja, odnosna klastera - rekla je fon Kramon. 

Ona i ne krije da sebe vidi kao "lobistkinju Kosova u Evropi".

Budućnost Srbije i Kosova je u dijalogu i međusobnom priznanju - smatra izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon-Taubadel.

Skandal za skandalom

Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon sastala se sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem Durićem i objavila sliku na društvenoj mreži Tviter.

Uz svo poštovanje, frau fon Kramon, ali važno je napomenuti da je Srpska pravoslavna crkva proruski entitet. Ako to promenite, biće sjajno, ali sumnjam - napisala je jedna korisnica na društvenoj mreži, nakon čega je usledio šokantan odgovor:

Viola fon Kramon / Izvor: Foto: Printscreen

Nema ovde "Srpske pravoslavne crkve", ovo su veoma autonomne eparhije koje se razlikuju od katoličke crkve. Popričajte sa episkopom, i iznenadićete se - odgovorila je Viola fon Kramon.

Piše:
Srbija Danas
06.12.2021. 19:38
Pogledajte više