MINISTARKA KUBUROVIĆ O PROMENI USTAVA: Skupštini dostavljena inicijativa, konkretni potezi na proleće

01.12.2018. 13:01
Piše:
Tanjug
skupstina / Izvor: Srbija Danas / Jelena Obradović
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da se na proleće može očekivati skupštinska debata o promeni Ustava i dodala da je Vlada posle više javnih rasprava uputila parlamentu Inicijativu za njegovu promenu.

Vlada Srbije uputila je Inicijativu sa obrazloženjem koji članovi treba da se menjaju, a skupštinski Odbor za ustavna pitanja će, kako je za RTS rekla Kuburovićeva, poslanike obavestiti o tome.

Milo za vreme NATO agresije hteo da nam ZABIJE NOŽ U LEĐA! Izdaja sprečena u POSLEDNJI ČAS

Potrebno je da dve trećine poslanika prihvati da se uđe u proceduru promene Ustava i tek nakon toga će, prema njenim rečima, vlada dostaviti amandmane koji će biti polazna osnova za dalji rad.

Nela Kuburović / Izvor: Profimedia

- Odbor za ustavna pitanja organizovaće javnu debatu na kojoj će, ne samo skupština nego svi zaintresovani, moći da iznesu svoj stav i verujem da ćemo tokom proleća imati priliku da vodimo skupštinsku debatu - rekla je Kuburovićeva.

Ona je dodala da bi promena Ustava trebalo da bude osnova i za donošenje seta zakona u cilju jačanja i odgovornosti sudstva.

Ministarka je navela da je Ministarstvo pravde inicijativu za promenu Ustava uputilo parlamentu posle 18 meseci javne rasprave i da je tekst koji je ministarstvo pripremilo usaglašeno sa svim preporukama Venecijanske komisije.

 

Piše:
Tanjug
01.12.2018. 13:01
Pogledajte više